Međunarodna natjecanja

EP do 18 godina: Pevec u hodanju 5000m do juniorskog i mlađejuniorskog REKORDA HRVATSKE! (VIDEO)

Zadovoljna Eli Pevec, i treba biti! Foto: AK Agram Zadovoljna Eli Pevec, i treba biti!

Dobro je počelo Europsko mlađejuniorsko prvenstvo u svom prvom danu održavanja za nas. Imali smo dva predstavnika u jutarnjem programu, a to su bili Eli Pevec i Dominik Krešo.

Sjajna Eli je nastupila najbolje u svojoj karijeri, i to u odličnom trenutku, na međunarodnoj sceni. Kao što već vjerojatno i znate, mlađe juniorke hodaju 5000m, a Eli je ovdje stigla s rezultatom 25:56 koji je postignut na cesti (što se naravno isto vrijedi).

Vremenski uvjeti nisu baš bili idealni za hodanje u smislu temperature (za njih je uvijek bolje koji Celzijev stupanj niže), ali kad si dobar onda si dobar, a tako je bilo upravo u njenom slučaju danas.

Dobro je krenula u utrku, cijelo vrijeme bila u zadanom i željenom ritmu s ciljem postizanja novog hrvatskog juniorskog i mlađejuniorskog rekorda i to joj je na kraju i uspjela!

Ciljem prolazi u vremenu 25:33,21 čime je postala prva hrvatska hodačica u ovoj kategoriji koja je na stazi uspjela biti brža od 26 minuta! Osim toga, rekord naše Ivane Renić od 26:08,39 star malo više od 5 godina odlazi u povijest, a mjesto u ovoj statistici preuzet će Eli.

Plasman je također za više nego pozitivnu ocjenu, nalazi se u prvoj polovici poretka točnije pripada joj 11. mjesto i veseli da imamo mlađu juniorku koja je praktički do 10 najboljih hodačica u Europi. 

U njenoj najavi uoči ovog natjecanja postojala je skepsa s ovom lokacijom održavanja, ali vjerujemo kako će nakon današnjeg dana ipak malo i promijeniti mišljenje...

Nakon nje, skoro u podne, startao je Dominik Krešo u kvalifikacijama na 100m i pružio dobru utrku u kojoj je istrčao 11.15 s blagim vjetrom u prsa (0.5) i jedino će mu sigurno biti žao da polufinale vremenski nije bilo daleko (11.09). No to je sprint i tu svaka najmanja greška utječe na rezultat, posebice na ovoj razini.

Ovu disciplinu zaključuje na 29. mjestu, a sada se može okrenuti i koncentrirati na subotnju štafetu 100-200-300-400 metara gdje je najavljen ponovni nastup u ovoj disciplini.

Čestitke na rekordu i ostvarenim rezultatima kao i plasmanima. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook