Međunarodna natjecanja

Europsko mlađejuniorsko (U18) prvenstvo pred vratima, počinje ovaj četvrtak i završava u nedjelju

Petero koji su zaslužili svoj nastup sa ispunjenim normama Foto: Renato Branđolica/AK Agram Petero koji su zaslužili svoj nastup sa ispunjenim normama

Drugo izdanje Europskog prvenstva za mlađe juniore i juniorke samo što nije počelo, Gyor i Mađarska od četvrtka do nedjelje tj. od 5. do 8. srpnja ugostit će najbolje atletičare i atletičarke u kategoriji do 18 godina.

Ranije smo već službeno potvrdili nastupe naših petero članova i članica, a sada ćemo prema trenutačnoj preliminarnoj satnici najavili kada je predviđen njihov (prvi) nastup. Naravno, čeka se još tehnički sastanak nakon čega ćemo svaki (jedan) dan ranije imati preciznije startne liste.

ČETVRTAK

  • Eli Pevec (5000m hodanje, FINALE) - četvrtak, 10:30h
  • Dominik Krešo (100m, kvalifikacije) - četvrtak, od 11:48h (ovisno o skupinama)

PETAK

  • Roko Malenica (kladivo, kvalifikacije) - petak, 11:15h ili 12:35 (ovisno o A ili B skupini)
  • Tina Šmid (1500m, kvalifikacije) - petak, od 11:40h (ovisno o skupinama)
  • Jakov Vuković (200m, kvalifikacije) - petak, od 18:03h (ovisno o skupinama)

 SUBOTA

  • Štafeta 100-200-300-400m (kvalifikacije) - subota od 12:02 (ovisno o skupinama)

U štafeti bi uz Dominika i Jakova trebali trčati Dominik Babić i Erik Sluga.

Posebno bogata bit će prva dva dana gdje ima puno hrvatskih predstavnika u kvalifikacijama te se nadamo kako će potencijalnim dobrim nastupima učiniti subotu i nedjelju koje obiluju s puno finala što bogatijima.

Dobra je vijest što je EA putem servisa streamanja Eurovisiona najavio prijenos natjecanja tako da nam ne bi trebalo puno toga promaknuti. Samo se nadamo kako će prenositi i jutarnji i popodnevni dio programa što ponekad i nije bio slučaj.

Detaljnije o nastupima naših članova i članica radit ćemo malo duže najave dan prije njihovih disciplina, ovo je bio jedan kratki uvod i pregled s onim što ih očekuje.

Sretno svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook