Međunarodna natjecanja

Matošević blizu osobnog na 3000m tijekom prvog dana seniorskog prvenstva Balkana

Isprobala se nova staza Foto: projektesports.com Isprobala se nova staza

U Staroj Zagori, Bugarskoj, na stadionu Beroe s novom atletskom stazom održao se prvi dan natjecanja na kojem je nastupilo 9 država među kojima je Hrvatska. Nastupa velik broj hrvatskih reprezentativaca, a među njima su Matea Matošević, Anamarija Petters, Nikolina Hrelec i Jure Josipović.

Definitivno se danas najviše istaknula Matea Matošević koja je trčala 9:28,41 na utrci dugačkoj 3000m i u cilj ušla kao četvrtoplasirana. Spomenuti rezultat je za samo tri sekunde sporiji od njezinog najbržeg rezultata ikad. Sutra je na rasporedu 1500m gdje bi Matea također trebala nastupiti i nadamo se još jednom dobrom nastupu.

Na 800m je Anamarija Petters istrčala 2:18,68, ovdje je taj rezultat vrijedio 7. mjesta. Identičan plasman ostvarila je Nikolina Hrelec, ona je nastupala na 3000m zapreke, a istrčano vrijeme je 11:28,66. U muškoj konkurenciji naš atletičar nastupao je u istoj disciplini, naravno, bio je to Jure Josipović. Na kraju mu je pripalo 8. mjesto s vremenom 9:52,72.

Čestitamo na ostvarenom danas i okrećemo se drugom danu gdje bi sutra također trebalo nastupiti nekoliko naših atletičara i atletičarki!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za seniore i seniorke
  • Mjesto: Stara Zagora (BUL)
  • Datum: 27.7.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook