Međunarodna natjecanja

Malenica i Šmid na 14. izdanju Europskog olimpijskog festivala

Roko Malenica i Tina Šmid Foto: Petra Jakopović Roko Malenica i Tina Šmid

U trenutku kad će završavati Europsko juniorsko prvenstvo, nema previše odmora već se 'prebacujemo' na novo izdanje Europskog olimpijskog festivala mladih (popularno zvanim "EYOF") na kojem će ponovno nastupati naši članovi tj. jedan član i jedna članica. Natjecanje je na rasporedu od 24. do 29. srpnja.

Jedno od najugodnijih bacačkih iznenađenja sezone upravo je naš Roko Malenica i drago nam je što će njegov veliki napredak biti nagrađen nastupom na ovom natjecanju prekrasne tradicije. Očekivano je disciplina u kojoj će nastupati biti bacanje kladiva.

Tina Šmid svoju je vrijednost pokazala već i prošle godine da bi ju ove dodatno utvrdila i tako također zaslužila svoj nastup u ovoj disciplini koja bi trebala biti 3000m. 

Zasada satnica sugerira nastupe 26. srpnja, ali još ćemo pričekati sa službenom najavom dok to ne bude jasnije definirano.

Osim njih ovdje je svoju priliku za nastup sukladno kriteriju Hrvatskog olimpijskog odbora trebala imati Marta Bošnjak na skoku u dalj, ali s obzirom na da bi u spletu raznih okolnosti njezina mogućnost za pripremu nastupa ovdje bila skraćena, pošteno se odlučilo propustiti nastup ovdje jer ipak EYOF ima razinu kvalitete koja bi ove godine možebitno mogla biti i veća s obzirom da su mnoge zemlje propustile Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo te 'turizam' nije nešto što nužno treba poticati.

Na neki način tu je napravljena i svojevrsna žrtva za drugu atletičarku koja bi po svemu sudeći trebala dobiti svoju priliku ovdje. S obzirom da smo u vrijeme objave popisa svjedočili pojavama raznih mudracima, sveznadarima i velikim teoretičarima zavjere iz sjene, baš nas zanima što će sada imati za reći/objaviti.

No to je tema za neki drugi članak, u ovom ćemo čestitati našima na pozivu, zaželiti im što bolje nastupe kao i ostatku hrvatske reprezentacije koja je nažalost ovaj puta malobrojnija naspram Tbilisija i izdanja prije dvije godine.

Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook