Međunarodna natjecanja

EP do 20 godina: Mrčić i Filipović blizu, ali bez (polu)finala svojih disciplina (VIDEO)

Vizual Foto: EA Vizual

Počelo je Europsko prvenstvo za juniore i juniorke (ili do 20 godina) na kojem smo prvi dan imali dva predstavnika u liku Dore Filipovića i Filipa Mrčića.

Situacija u Dorinoj 2. skupini razvila se povoljno u smislu prolaska dalje, možda ne vremenom, ali plasmanom (3. je trčala 55.23). Nažalost, Dora nije bila do te granice inspirirana tako da njenih 55.55 nije bilo dovoljno za prolaz dalje, a u skupini je bila 5.

Na skoku u vis je počelo je dobro i obećavajuće, preskočio je 1.95, 2.00 i 2.05 u prvim pokušajima. Problemi su počeli na 2.09m gdje nakon prvog ‘iksa’ uspješno na popravku preskače drugi put.

No nekako je u tom razvoju događaja i sam izgubio malo ritam te na 2.12 nije bio tako uspješan. Šteta na kraju jer upravo je 12 ljudi na osnovu 2.12m prošlo dalje u finale. Kako to obično biva u našem sportu, presudile su nijanse.

Filip treba biti zadovoljan svime postignutim tijekom ove sezone (i onim što će još postići), velikim napretkom koji je primjetan kao i činjenicom da je na kraju 15. junior Europe u svojoj discipline.

Čestitamo i idemo dalje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook