Međunarodna natjecanja

Novi sjajan nastup Štefanac za srebro na Europskom juniorskom prvenstvu gluhih!

Jučer zlato, danas srebro, sutra ? Foto: AK Agram Jučer zlato, danas srebro, sutra ?

U sličnim vremenskim uvjetima kao i prvi dan, u Trabzonu, Turskoj održao se drugi dan Europskog juniorskog prvenstva gluhih gdje je ponovno uspješno nastupila Laura Štefanac.

Nakon jučerašnjeg veličanstvenog nastupa u bacanju koplja gledali smo ponovno jedno vrlo dobro njezino izdanje, ovaj puta u bacanju kugle (3kg). Suci su imali neka svoja čudna pravila oko zagrijavanja tako da Laura i ostale njezine konkurentice se nisu u potpunosti snašle i zapravo dosta njih se još zagrijavalo i tijekom prve serije. U njoj je Laura i najslabije bacila (11.51), a nakon njega su krenuli izbačaji na razini ovosezonskih rezultata.

Odmah je u idućoj seriji kugla sletjela na 12.08, a do pete serije su joj se približile dvije natjecateljice iz Nizozemske, ali onda je u njoj stigao najbolji Laurin hitac u današnjem natjecanju! Suci su izmjerili 12.31 i to je već bilo više nego dostatno za osiguravanje novog (još jednog povijesnog) odličja za hrvatsku atletsku reprezentaciju u kategoriji gluhih osoba.

Nova medalja za Lauru je ujedno izazvala još veći interes kod domaće publike, neki od mlađih su se htjeli fotografirati i naravno da nisu ostali bez svojih željenih slika.

Ni nakon zlata i srebra natjecanje nije gotovo, sutra je posljednji dan natjecanja, a treća disciplina u kojoj će nastupiti je bacanje diska. Od svih dosadašnjih (koplja i kugle), na ovoj ju rjeđe gledamo i slabije ju prakticira, ali to ju neće spriječiti u sutrašnjem lovu na novu medalju. Ranije nego inače, bacanje diska za mlađe juniorke održat će se u 13:40h po turskom odnosno 12:40h po hrvatskom vremenu.

Čestitamo na novom lijepom ostvarenju kao što je naslov juniorske viceprvakinje Europe i dodatnom 'popunjavanju' kolekcije medalja s ovog natjecanja! Puno sreće želimo joj i sutra, samo hrabro!

  • Natjecanje: Europsko juniorsko prvenstvo gluhih
  • Mjesto: Trabzon (TUR)
  • Datum: 22.8.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook