Međunarodna natjecanja

IAAF World Challenge Zagreb: Bloudekova utrka života na 800m! (VIDEO)

Marino Bloudek Foto: Renato Branđolica Marino Bloudek

Još jedno uspješno izdanje međunarodnog mitinga u Zagrebu IAAF-ove World Challenge razine, popularni "Hanžek", je iza nas, a nastupilo je i nekoliko naših članova.

Prvi su pred lijepo ispunjene tribine stali Mateo Kovačić i Hrvoje Čukman na 400m. Za razliku od subote i mlađeseniorskog prvenstva Hrvatske, bolji je ovaj puta bio stariji i iskusniji Mateo sa 48.21, a Hrvoje je istrčao 48.27. Time su im pripala 2. i 3. pozicija!

Dvadeset minuta kasnije uslijedila je sjajna utrka na 800m, i to upravo našeg Marina Bloudeka! Od prvog metra je bio u utrci, hrabro krenuo i držao se na 2. mjestu, a u posljednjih 100m je još pojačao i skoro ugrozio i 1. mjesto trkača iz Slovenije, Petrača. Bila je to magična utrka vrijedna novog osobnog rekorda koji sada iznosi 1:50:40!

Još jedan dokaz da se može do najboljih rezultata i u 9. mjesecu, bravo! Sven Cepuš nije nastupio radi bolesti.

U trenu dok je počela utrka, krenuo je i ženski skok u vis.

Ana Šimić nije 100% spremna, ali sigurno da je htjela nastupiti pred zagrebačkom publikom, a i da se izbjegne situacija da ženski skok u vis nema hrvatsku predstavnicu.

Preskočila je 185cm (5. mjesto) iz 3. pokušaja, više od toga danas nije išlo. Sezona je za nju zaključena i sada se treba dobro odmoriti, zaliječiti i posvetiti 2017. godini.

Čestitamo našima na ostvarenim rezultatima, a čestitke i cjelokupnoj organizaciji na još jednom vrhunskom izdanju ovog natjecanja. Uz to, čestitke i nacionalnoj televiziji koja je ovaj puta prepoznala vrijednost nacionalnih utrka, dokaz da se može kad se hoće.

  • Natjecanje: IAAF World Challenge Zagreb 2016
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 6.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook