Međunarodna natjecanja

Hrvatski olimpijci Šimić, Horvat i Žunić najavili dolazak na Miting otvorenja sezone!

Ivan Horvat, Ana Šimić, Stipe Žunić Foto: HINA/Wikipedia/Pixsell Ivan Horvat, Ana Šimić, Stipe Žunić

Ovu subotu održat će se 5. izdanje našeg mitinga, a svoj dolazak najavili su velika domaća, ali i međunarodna imena u liku Ane Šimić, Ivana Horvata i Stipe Žunića.

Svi koji imalo prate naš sport znaju kako se radi o atletičarima koji bi tri mjeseca kasnije trebali nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio De Janeiru, natjecanju najvećeg značaja u ovom sportu.

Ana Šimić, brončana s Europskog prvenstva iz 2014. godine, a od ove godine i naša članica, u dvorani je imala ponešto poteškoća s ozljedom, ali i u takvom stanju uspjela je završiti spomenuti dio sezone s naslovom prvakinje Hrvatske. Najbolji ovosezonski rezultat zasad joj je 187cm.

Sigurno će željeti nastaviti gdje je završila zadnji put, a njezin prvi nastup na otvorenom  na stadionu uz Savu na rasporedu je od 16:15h kada počinje disciplina skoka u vis za žene.

Ivan Horvat, najbolji hrvatski motkaš te finalist Svjetskog prvenstva i ranije svjetski juniorski doprvak, nastupa od 15:30h i pokušat će skočiti više od svog prvog ovosezonskog rezultata na otvorenom (5.30) otprije dva tjedna iz Osijeka.

Po prvi puta u povijesti ovog mitinga održat će se disciplina muškog bacanja kugle, s razlogom. Očekuje se nastup još jednog olimpijca, Stipe Žunića, finalista Europskog prvenstva na otvorenom i u dvorani.

On je već ranije nastupio u Splitu početkom 3. mjeseca kada je bacio 20.60, a iz dvorane ima za još jedan centimetar više bolji rezultat kojim je ispunio normu za aktualno izdanje Olimpijskih igara. Bacanje kugle na rasporedu je od 18:15h.

Samo natjecanje počinje već od 14h, a svečano otvaranje predviđeno je za 17h.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook