Međunarodna natjecanja

HOO predstavio 11 atletičara i atletičarki za OI Rio 2016

Jedan dio olimpijaca je sudjelovao na predstavljanju Foto: AK Agram Jedan dio olimpijaca je sudjelovao na predstavljanju

Hrvatski olimpijski odbor iskoristio je priliku i točno 150 dana prije početka Olimpijskih igara predstavio hrvatsku atletsku reprezentaciju za ovo izdanje najprestižnijeg sportskog natjecanja na svijetu.

Trenutačnih 11 je već sada najveći broj nakon OI Sidney 2000. godine, a tada je bio veći broj (16) radi štafeta koje su tada putovale, tako da možemo reći kako se radi o rekordnom broju u pojedinačnom smislu.

Među njima se nalaze naše članice Ana Šimić i Matea Matošević. Kako prenose službene stranice HOO-a razmišljanja su sljedeća:

Maratonkama Matei Matošević i Mariji Vrajić bit će ovo prve OI, a debitantski nastup ih čini ponosnim i sretnima što će biti dio svjetske olimpijske obitelji. Matea Matošević se nakon ozljeda i rehabilitacije polako vraća treningu i vjeruje da će do Rija biti spremna i dati svoj maksimum, a Marija smatra kako još ima prostora za napredak do Rija ujedno rekavši: trčanje je podcijenjeno pa se nadam da će se i to promijeniti u medijima.
Ani Šimić također će Rio 2016. biti drugi nastup na OI, a trenutno joj počinje ljetna sezona i pripreme su u tijeku: slijedi mi EP i Dijamantna liga, a onda na kraju i OI u Riju, dobro se osjećam i treniram i nadam se svom najboljem rezultatu.

Inače, vjerujemo da znate, ali nije na odmet ponoviti imena svih veličanstvenih 11: Andrea Ivančević, Ivan Horvat, Sara Kolak, Matea Matošević, Filip Mihaljević, Sandra Perković, Marin Premeru, Ana Šimić, Blanka Vlašić, Marija Vrajić, Stipe Žunić.

Izjave i stavove jednog dijela spomenutih imena (nisu svi mogli prisustvovati press konferenciji) možete pronaći u članku službene stranice HOO-a.

Nogometna ekipa je popunjena, nadamo se kako će u idućim danima se ta lista samo dodatno proširiti. Bilo bi lijepo kada bi ova organizacija dala podršku našem sportu kakvu zaslužuje.

Aktualnim, ali i potencijalnim olimpijcima želimo puno sreće!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook