Međunarodna natjecanja

Petero hodača i hodačica u Dudincama predvođeni Erentom na novih 50km

Niz zvijezda iz svijeta hodanja nastupa u Slovačkoj Foto: atletikasvk.sk Niz zvijezda iz svijeta hodanja nastupa u Slovačkoj

Već tradicionalno grupa naših hodača iz godine u godinu nastupa u Dudincama na vrlo jakom hodačkom mitingu serije "IAAF Race Walking Challenge", a veseli nas da je tako i ove godine.

Na pravom malom hodačkom spektaklu (prijavljeno natjecatelja iz više od 40 zemalja) očekujemo nastupe petero naših članova.

Prvi kreće Bruno Erent, njegovih drugih 50km u životu počinje u 8:30. Prisjetimo se, njegova debi na 'pedesetki' u Andernachu prije nešto više od 6 mjeseci prošao je zaista sjajno, uvjerljivo je 'srušio' hrvatski rekord i postavio novi u vremenu 4:28:30. Sigurno će mu to vrijedno iskustvo pomoći u ovoj novoj utrci, ali hodati 50km, najblaže rečeno i nije najjednostavnija stvar u atletici i tko zna što će mu ova nova utrka ponuditi. 

Konkurencija je zaista vrhunska, dovoljno je za reći kako na listi prijavljenih ima i hodača koji ovu distancu hodaju ispod 4 sata, ali Bruno ionako ovdje prvenstveno ide po što kvalitetnije vrijeme, a plasman će doći s tim. U kvalitetan pristup ne sumnjamo, želimo mu uspjeh u ovom hvalevrijednom pothvatu.

U 13:30 nastavljaju se discipline koje nas zanimaju, hodanje 3km za kadete i kadetkinje. Sezonu ovdje će otvoriti naši kadetski rekorderi Hrvatske, Eli Pevec i Bruno Rožman. Prvi nastup u Agramovom dresu ubilježit će Tara Friščić, pojačanje iz Nedelišća. 

Ne sumnjamo kako njihove utrke neće dugo trajati, a nakon toga posljednja čiji nastup pratimo u 14h je Ivana Renić na 20km. Hrvatska seniorska rekorderka (upravo u ovoj disciplini) pokušat će biti prva iz našeg kluba, ali i iz Hrvatske, koja će 'probiti' granicu hodanja spomenute distance ispod 2 sata. Aktualni hrvatski rekord je 2:00:31. 

Najavljen je i live stream, prijenos iz Slovačke, njega bi trebali moći pratiti ovdje. Nadamo se kako će naspram prijašnjih godina, režiser prijenosa ponuditi nešto raznovrsniju praćenost natjecatelja za razliku od uglavnom monotong praćenja prvoplasiranog od prve do zadnje sekunde.

Za kraj spomenimo kako trenutačna vremenska prognoza sugerira vrijeme bez padalina, a ne bi smjelo biti temperatura iznad 10 Celzijevih stupnjeva.

Svima želimo što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook