Međunarodna natjecanja

Grdanjski pobjednik maratonskog visa u Budimpešti na dvoranskom mitingu, osobni rekord Kožuhara na 3000m

Grdanjski nastavio niz nepobjedivosti Foto: AK Agram Grdanjski nastavio niz nepobjedivosti

U Budimpešti se održao dvoranski miting naziva "Budapest Nyilt Fedett Palyas Bajnoksag". Održao se niz disciplina, a od naših članova nastupili su Dominik Grdanjski, Demir Kolarević, Zlatko Kožuhar i Antun Pavelić.

Dominik je skakao u vis, bilo je to zaista jedno dugotrajno natjecanje koje se odužilo čak do dva sata. Naime, konfiguracija terena i nekompatibilna satnica zahtijevale su dosta strpljenja kod natjecatelja skoka u vis, motkom i troskok. Ipak, nije to presudilo na njegovo dobro izdanje  i natjecanje je završio kao pobjednik s preskočenih 204cm što je samo centimetar slabije od posljednjih nastupa kada je završavao sa 205cm.

Bila je to dobra provjera uoči idućeg natjecanja koje ga očekuje, prvo dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Zanimljivo, već od 9. mjeseca i juniorskog ekipnog prvenstva Hrvatske ne zna za poraz i bit će zanimljivo za vidjeti može li se ta serija nastaviti i na spomenutom natjecanju.

Slično tako vrijedi za Demira bacanju kugle, ovaj put je najdalje sletjela do 16.81 čime je zauzeo 2. mjesto. Tehnička izvedba je bila solidna i korektna, a i malo je nedostajalo više energije. Nema veze, postignuta norma otprije tjedan dana (naravno) ostaje.

Na 3000m prvi puta smo pratili Zlatka kako nastupa u dvoranskom izdanju ove dionice koje je ipak malo drugačije naspram trčanja na dvostruko većoj stazi. Ostavio je vrlo dobar dojam, u cilj je ušao s 9:00,06 i uvjereni smo bude li sve išlo prema planu kako će se vrlo brzo spustiti ispod 9 minuta! Antun je trčao u njegovom ritmu (8:59,85), dojam je kako će u potencijalnoj idućoj utrci biti to još dodatno brže i bolje nego danas.

Čestitamo našim atletičarima na ostvarenim plasmanima i rezultatima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook