Međunarodna natjecanja

Gotova kros sezona u SAD, priznanje za Kožuhara

Zlatko Kožuhar i plakete Foto: cbuxctf (Instagram) Zlatko Kožuhar i plakete

Istovjetno s našim prvenstvom Hrvatske na zapadu Amerike zaključena je sezona krosa u kojoj su pod CBU Lancersima nastupali Zlatko Kožuhar i Tina Šmid.

Potonja je u prvom djelu sezone nastupala i postizala dobre ekipne uspjehe dok je Zlatko nastupio na svim kros natjecanjima, a ponajviše se istaknuo upravo na ovom zadnjem i najvažnijem - "Western Athletic Conference Championships" gdje je bio 2. najbolji 'krosaš' iz svog tima, a sveukupno čak petoplasirani u vremenu 25:15,39 na 8km.

Općenito su to najčešće distance koje su trčali muškarci dok žene obično trče 6km. Naravno, kada je kros u pitanju uvijek osim same distance ovisi i konfiguracija staze iako smo po slikama mogli vidjeti kako se na njima definitivno može trčati i postizati uspjehe.

Kožuharu je to uspjelo također i u ekipnom kontekstu gdje su on i njegove kolege učestalo bili u vrhu poretka.

Dodatna potvrda uspješne Zlatkove kros sezone je i nagrada za "Freshman of the year" što se odnosi na njegovu uspješnu debitantsku sezonu kada je kros u pitanju s obzirom na to da je početkom godine kada se priključio California Baptist sveučilištu nastupao samo na stazi.

Čestitamo i puno uspjeha želimo u idućoj godini kada se akcija ponovno prebacuje na stazu!

  • Natjecanje: Western Athletic Conference XC Championships
  • Mjesto: Kansas City, Mo.
  • Datum: 2.11.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook