Međunarodna natjecanja

EYOF: Čestitamo zlatnom Marinu Bloudeku na 800m i brončanom Bartulu Zemuniku u bacanju koplja (VIDEO)

Bloudek najbolji na 800m Foto: AK Agram Bloudek najbolji na 800m

Hrvatska atletika u ovih tjedana dana može se pohvaliti nizom vrhunskih ostvarenja u kojem su sudjelovali i naši članovi Sven Cepuš, Bruno Penezić i Nikola Klarić u svojim disciplinama, a dodatni "šlag na tortu" je posljednji dan Europskog olimpijskog festivala mladih gdje su Marino Bloudek (AK Slatina) i Bartul Zemunik (ASK Split) stigli do medalja!

Marino je to uspio kao najbolji na 800m s novim osobnim rekordom (1:53,76) u sjajnoj završnici dok je Bartul s prvim hicem na razini ovogodišnjih najboljih rezultata osigurao medalju brončanog sjaja! Tako je ovaj dvojac okrunio ovaj uspješan vikend, a naša atletika može biti posebno ponosna činjenicom da je Bloudekova zlatna medalja i jedina koju je Hrvatska osvojila u ovih tjedan dana i 9 održanih sportova.

Očigledno je kako je usporedno s prošlim izdanjem ovo natjecanje uspjelo vratiti onaj nekadašnji stari sjaj, ali o tome ćemo u nekom drugom članku, sada možemo reći kako je konkurencija bila zahtjevna i jaka te nije bilo jednostavno osvojiti bilo koju poziciju, a kamoli medalju (govorimo sad općenito i mislimo na sve sportove).

Žao nam je da zadnji dan atletike nije bilo u prijenosu, ali bude li sve u redu, sutra bi trebali objaviti snimke medaljaša.

Osim spomenutom dvojcu, čestitke šaljemo njihovim trenerima, klubu, obitelji i svima onima koji su zaslužni (ili se smatraju) zaslužnima za velike uspjehe! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook