Međunarodna natjecanja

Erentov veliki rekordni debi u hodanju na 50km!

Bruno Erent prvi puta na 50km Foto: Renato Branđolica Bruno Erent prvi puta na 50km

U Andernachu, Njemačkoj, održalo se natjecanje atletskog hodanja u različitim kategorijama i disciplinama, a nas je najviše zanimala ona najduža i najekstremnija distanca od 50km u kojoj je prvi puta nastupao Bruno Erent.

Do sada je najduže hodao 20km (logično s obzirom na to da se radi o drugoj najdužoj disciplini) i ostale kraće discipline, ali 50km nikad do današnjeg dana. Samim time ulazi u klupsku povijest kao prvi naš član koji je nastupio, ali i uspješno završio utrku. Bruno je sada prvi hodač iz Hrvatske koji je završio s nastupom prije isteka 5 sati, štoviše, prije isteka 4 i pol sati s obzirom na vrijeme kojim je ušao u cilj - 4:28:30! 

Time je nadmašen hrvatski seniorski rekord koji je do sada iznosio 5:09:40, za čak 40 minuta (i više) je poboljšan!

Ponosni smo na njega i samu činjenicu da smo imali atletičara koji je nastupio ovdje, a uspješan završetak utrke s rekordom samo je dodatan 'šlag na tortu'. Velika količina truda koju je zajedno sa Krešimirom Jurlinom uložena u cijeli projekt je vrijedna svakog divljenja. Uostalom, isključimo li fizičke pripreme, budite uvjereni da u ovakvim ekstremima mogu uspjeti samo oni s 'jakom' glavom i nije jednostavno sve te komponente povezati i pripremiti za hodanje na 50km.

Vjerujemo da će nakon prve, iduće utrke biti lakše podnijeti za postizanje novog hrvatskog rekorda pa možda u takvoj situaciji ne bude ni nerealan pokušaj da se krene na normu za Olimpijske igre iduće godine (4:03:00), a i ako ne, hodanje je grana ili sport u kojoj kontinuitet itekako znači, a uvijek vas podsjetimo kako se Bruno hodanjem bavi zapravo relativno kratko i prave godine su tek pred njim u kojem nastavi li ovako - čeka nas još puno lijepih trenutaka.

Velike čestitke na ostvarenom, bravo!

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook