Međunarodna natjecanja

Matošević u sjajnom prvom maratonskom nastupu do 4. najboljeg hrvatskog rezultata svih vremena!

Matea Matošević Foto: Renato Branđolica Matea Matošević

Ni loši vremenski uvjeti popraćeni kišom i vjetrom nisu spriječili naše članove da nastupe na 24. izdanju Zagreb Maratona, a za nas je prvo ime natjecanja nesumnjivo bila Matea Matošević!

Nakon niza disciplina u kojim je nastupala (nastupat će i dalje), ove godine je došao trenutak i za prvi nastup na maratonu što se već sada pokazao kao odličan potez i odluka. U cilj je ušla kao sveukupno četvrtoplasirana žena, a u domaćoj konkurenciji je bila najbrža! Vrijeme kojim je ušla u cilj i upisala se u povijest je 2:44:55! 

Rezultat koji može biti veliki zalog i optimizam za buduće utrke u kojima bi mogla pokušati istrčati i normu za predstojeće Olimpijske igre iduće godine. Norma je 2:42:00 i nije uopće daleko od nje. Treba samo nastaviti trenirati i pripremati se kao što se očigledno sjajno pripremila za nastup pred domaćom publikom.

Šteta da vremenski uvjeti nisu bili bolji, ali to su sfere na koje se već ne može utjecati. Nakon jučerašnjeg zadovoljstva po završetku hodačkog nastupa na 50km Brune Erenta, isti se javlja i nakon današnjeg sjajnog Matejinog nastupa.

Svi znamo što u svijetu znači maraton i koliko je cijenjen, a kad uzmete u obzir povijest discipline i samu distancu od 42km, nitko se ne bi trebao zapitati zašto. Matea je uspješno odgovorila i reagirala na ovaj zaista specifičan izazov, želimo joj još uspješnije nastupe u budućnosti jer na kraju, ovo nije bio ni prvi ni zadnji njezin nastup.

Osim maratona, trčao se i polumaraton te utrka građana, a ovosezonska novost su dječje utrke koje su se održale dan ranije. Od naših članova su se tu posebno istaknuli Goran Grdenić kao trećeplasirani kod muškaraca na utrci građana (5km) s vremenom 15:56 dok je kod žena Katarina Vukančić ostvarila identičan plasman u vremenu 18:58. 

Upotpunit ćemo članak onog trenutka kada se objave službeni rezultati, nisu oni bili jedini Agrameri i Agramerke.

Čestitamo svima na današnjim postignućima!

  • Natjecanje: 24. Zagrebački maraton
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 11.10.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook