Međunarodna natjecanja

Erent piše novu hrvatsku hodačku povijest: U hodanju na 10000m nadmašio hrvatski rekord star 45 godina!

Bruno Erent ponovno je oduševio Foto: AK Agram Bruno Erent ponovno je oduševio

Bruno Erent ponovno je oduševio sa svojim novim hodačkim nastupom na stadionu u talijanskom gradiću Brusaporto, u predgrađu Bergama.

Nakon što je prije otprilike 6 mjeseci u Goriziji nadmašio drugi na listi najdugovječnijih hrvatskih rekorda, onaj na 5000m hodanje, danas je još jednom pokazao o kakvom se vrhunskom hodaču radi srušivši najstariji hrvatski seniorski hodački rekord!

Valerijan Pupavac je 13.09.1970. godine u Parizu na 10000m hodanje u cilj ušao s rezultatom 47:02 i taj rekord bio je aktualan do današnje utrke. Tko zna koliko bi još stajao da se Bruno nije upustio u svijet hodanja... Pisali smo već ranije, ali moramo se ponoviti, zaista sjajna odluka.

U jedno možete biti sigurni - nije bilo lagano, daleko od toga. Prije svega, kriterij suđenja očekivano je (prema talijanskim standardima) bio visok i nije svatko 'opstao' u brojnoj konkurenciji od sveukupno 140 natjecatelja! Prema neslužbenim informacijama (ne računajući utrku mlađih juniorki), čak 19 ljudi je zaradilo diskvalifikacije.

Bruno je od sudaca dobio 1 karton odnosno opomenu, a ostalo je sve bilo u okviru definiranih i zahtjevnih pravila.

Nakon što je prvih 6 kilometara prošao za 28 minuta, vidjelo se da ide prema novom rekordu, a u cilju je došla potvrda. Semafor je prvotno pokazao 46:32,10, a naknadno je napravljena sitna korekcija i od danas imamo novi hrvatski seniorski rekord na 10000m hodanje! nakon nepunih 45 godina Valerijana Pupavca i gore spomenutih 47:02 zamijenit će rezultat 46:32,33.

Za kraj ćemo vas podsjetiti kako se Bruno ovom teškom i ponekad nepošteno diskriminiranom granom kraljice sportova bavi tek od početka prošle godine i u ovako kratkom roku sva dostignuća koja je već sad postigao su impresivna i vrijedne svakog respekta.

Njegova perspektiva u budućnosti je stvarno velika jer kod njega ima još jako puno prostora za napredak i iskreno mu želimo da se u tom smjeru njegova priča nastavi.

Velike čestitke Bruni za današnji uspjeh!

  • Natjecanje: C.D.S. DI MARCIA
  • Mjesto: Brusaporto (ITA)
  • Datum: 19.4.2015.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook