Međunarodna natjecanja

EP do 18 godina: Šmid na razini najboljeg rezultata, Malenica bez finala (VIDEO)

Tina Šmid neposredno prije utrke Foto: AK Agram Tina Šmid neposredno prije utrke

Održao se i jutarnji program drugog dana Eurpskog mlađejuniorskog prvenstva gdje su nastupali jedan naš član i članica tj. Roko Malenica i Tina Šmid.

Potonja je vrlo dobro nastupila u svojoj kvalifikacijskoj utrci na 1500m gdje se dosta vremena držala na vodećim pozicijama, a zadnji krug je očekivano krenulo značajno ubrzanje koje ovdje nije uspjela ispratiti u cijelosti, ali nije izgubila svoj ritam već je zadržala jednu stabilnost u svom trčanju koja je na koncu rezultirala rezultatom od 4:42,52 čime je u svojoj skupini zaslužila 10. mjesto, a sveukupno bila 18. Nedaleko je to od osobnog rekorda (4:41,01).

U svakom slučaju radi se o dobroj utrci i ostvarenju, posebice kada npr. usporedimo to s prošlogodišnjim nastupom na istom mjestu, ovo je definitivno barem jedan korak naprijed za nju kada je u pitanju međunarodni nastup jer ipak jedno je nastupati na domaćim, a drugo na natjecanjima ovakvog koncentrata kvalitete. 

Tako je bilo i na kladivu gdje je Roko krenuo s neispravnim hicem, pa uspio u drugoj seriji ostvariti uspješan koji je izmjeren na 60.87 i onda je u trećoj poboljšao to još na 63.53. Ostaje dojam da je bilo tu još rezerve, ali kao što smo i u samoj najavi bili pisali, kvalifikacije uvijek su nezgodne u kontekstu moguća tri hica i nije jednostavno tu ostvariti pravi ili možda željeni rezultat.

Čestitke našim EYOFovcima i sada EPovcima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook