Međunarodna natjecanja

Dobri nastupi hodača uz novi HRVATSKI REKORD Ivane Renić u Pečuhu

Tradicionalne zajedničke fotografije hodača Foto: AK Agram Tradicionalne zajedničke fotografije hodača

 U subotu, 14. listopada održan je u gradiću Vasas pored Pečuha 4. Memorijal Róberta Märcza, kao i u prethodnih 3 izdanja uz sudjelovanje naših atletičara.

Pritom se posebno iskazala Ivana Renić koja je prva prošla ciljem utrke na 10 km, u vremenu 50:40, što je znatnih 88 sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda, koji je postigla ove godine također u Mađarskoj, u gradu Tatabánya.

Iza nje ciljem je prošla mlada mađarska olimpijka, Rita Récsei. Ivani je to četvrti ovogodišnji hrvatski rekord, a ukupno do sada trinaesti.

Na istoj distanci blizu svojih najboljih rezultata bili su Bruno Erent (45:47), Bruno Rožman (49:18) i Jurica Stanko (51:35), ali ih je malo usporio sunčan i neobično topao dan za ovo doba godine.

U utrci na upola kraćoj disciplini (5 km) nastupile su dvije najbolje hrvatske mlađe juniorke; Eli Pevec i Klara Krenek i, kao i ranije ove godine u Slovačkoj i Austriji, osvojile prvo i drugo mjesto.

Eli je pritom poboljšala svoj najbolji rezultat sa 26:25 na 26:14, što je nedaleko normi za europsko mlađejuniorsko prvenstvo, koje će se iduće godine održati u Mađarskoj. Klara je ciljem prošla za 28:54, čime se na 14 sekundi približila osobnom rekordu, koji je postigla u travnju ove godine, u znatno ugodnijim vremenskim uvjetima.

Do kraja ove uspješne sezone za naše “hodačke snage” preostalo je još državno cestovno prvenstvo za sve kategorije, koje Atletski klub Agram organizira na Jarunu za 2 tjedna, tj. 28. listopada.

Prije svega, velike čestitke idu našoj novoj-staroj rekorderki kao i ostatku ekipe na kvalitetnim nastupima uoči spomenutog idućeg natjecanja. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook