Međunarodna natjecanja

Dobar 1. dan u Erzurumu: Čukman i Kovačić do najboljih rezultata sezone, (neplanirana) bronca za ženskih 4x100m (VIDEO)

Bronca za Šimunčić, Dudek, Haber i Pokos Foto: screenshoot Bronca za Šimunčić, Dudek, Haber i Pokos

U Erzurumu (Turska) se održava 4. izdanje "Erzurum Sprint and Relay Cup" u sklopu kojeg imamo i 1. izdanje Balkanskog prvenstva u štafetama gdje smo već prvi dan pomalo neplanirano osvojili medalju.

Naime, kako su od reprezentacija bile prijavljene samo dvije (Turska i Rumunjska) i samim time je Hrvatska tu 'uskočila' kako bi spasila regularnost i osigurala podjelu medalja, prvih za ovo natjecanje.

Tako smo uz našu članicu Wandu Haber Zelanto imali na ranijim izmjenama reprezentativke Idu Šimunčić i Kristinu Dudek, a Wanda je predavala Luciji Pokos koja je na koncu osvojila 3. mjesto (47,29) čime im pripadaju brončana odličja. 

Prije toga su se održavale pojedinačne discipline. Tako je Haber Zelanto istrčala 57.03 na 400m što je solidan rezultat nakon ozljede i vidjet ćemo hoće li biti još prilike za dodatno poboljšanje rezultata.

Zato su najbolja ovosezonska vremena ostvarili Hrvoje Čukman i Mateo Kovačić. Potonji je istrčao 400m za 47.37, što je brže od 47.68 otprije dva tjedna i tako pobijedio u svojoj skupini. Sveukupno mu je pripalo 4. mjesto.

S druge strane, poprilično siromašan broj natjecatelja pojavio se na 400m prepone gdje je nastupao Hrvoje, ali nije to bio razlog za demotivaciju već suprotno. Istrčao je utrku brzu 51.31 i tako ponudio svoj najbolji ovosezonski rezultat nakon što je malo više od dva mjeseca u Zagrebu postigao 51.47.

Nadamo se da će u idućim utrkama to biti još brže, ali ovo je svakako obećavajuće uoči Balkanskog seniorskog prvenstva pa i zatim državnog prvenstva. Sve u iduća dva tjedna.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook