Međunarodna natjecanja

TKO JE TRČAO, PRIČAT ĆE Bloudek i Cepuš 10. i 11. juniori svijeta na 800m! (VIDEO)

Marino Bloudek i Sven Cepuš Foto: Getty Images Marino Bloudek i Sven Cepuš

Za Hrvatsku je završilo Svjetsko juniorsko prvenstvo u Tampereu i Finskoj, a posljednji predstavnici nakon finalnog nastupa i 13. mjesta Filipa Mrčića jutros na visu, bili su Marino Bloudek i Sven Cepuš u polufinalu 800m.

I prema očekivanjima, gledali smo još brže i još dramatičnije utrke naspram onih kvalifikacijskih.

U prvoj polufinalnoj skupini nastupao je Sven Cepuš koji je imao dobar početak koji je na kraju kulminirao sjajnim finišem i brzom završnicom, iako ostaje dojam da je krenuo koji metar ranije da bi ostvario i još brži rezultat, ali s 1:48,36 i njegovim novim osobnim rekordom treba biti zadovoljan i ponosan na njegovu još jednu veliku utrku.

Podsjetimo, prošle godine je na Europskom juniorskom prvenstvu 'izgorio' u velikoj želji te nije bio ni približno brz u polufinalnoj utrci kao ovoj današnjoj koja je imala neupitno jaču konkurenciju tako da je u konačnici njegovo sveukupno 11. mjesto veliko ostvarenje.

Još bržu polufinalnu utrku, u drugoj skupini, imao je Marino Bloudek, sve će vam reći podatak u kojem je pobjednik išao 1:46,81! Marino je držao ritam praktički do ulaska u ciljnu ravninu, ali čak i kada su se drugi malo odmakli nije posustajao te u toj završnici stigao u cilj s novim najboljim ovosezonskim rezultatom od 1:48,20 što je za samo 10 stotinki slabije od osbnog rekorda.

Zaista je to bila super brza utrka i koliko neki nisu uspjeli pratiti ritam dovoljno govori vrijeme posljednjeplasiranog od 1:57...

U svojoj skupini je zauzeo 6. mjesto, a sveukupno završava ovo natjecanje u TOP10 trkača svijeta kao upravo 10. u ovoj disciplini.

Velike i iskrene čestitke Marinu i Svenu na cijelom natjecanju koje je iza nas, počevši od kvalifikacija pa sad do polufinala. Hrvatska nikada nije imala dva ovako dobra trkača na istom natjecanju i još u istoj disciplini te trebamo biti ponosni na njih što ih imamo ovako kvalitetne jer u svjetskoj eliti nema mjesta za svakog, što u njihovom slučaju nije tako.

Bravo i veliki RESPEKT!

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook