Međunarodna natjecanja

VIDEO: 1. Prvenstvo Balkana u štafetama proteklo u dominaciji HRVATSKE!

Pobjedničke ženske i muške štafete na 4x400m Foto: TAF Pobjedničke ženske i muške štafete na 4x400m

Gotovo sve oči ovog svijeta bile su uprte u završnicu i posljednju utakmicu nogometnog SP, a razlog više za to imala je Hrvatska s obzirom na povijesni uspjeh naše reprezentacije koja je tamo zaslužila svoje mjesto i na kraju se okrunila titulom doprvaka svijeta.

No za to vrijeme odvijale su se neke druge stvari, poput drugog dana 4. izdanja "Erzurum Sprint and Relay Cup" u sklopu kojeg se održavalo i prvo izdanje Prvenstva Balkana u štafetama gdje je ženski sastav već prvi dan osvojio broncu na 4x100m.

Danas je bilo manje pojedinačnih nastupa, a i poznato je kako smo na 4x400m još bolji.

Tako je zapravo i bilo, kraj natjecanja protekao je u dominaciji Hrvatske. Prvo je ženska štafeta u sastavu Lucija Pokos, Wanda Haber Zelanto, Ida Šimunčić i Kristina Dudek poprilično uvjerljivo slavila s 3:41,33, već od prve izmjene bili smo u vodstvu i ta prednost se samo povećavala iz dionice u dionicu.

S druge strane, kod muškaraca je bilo nešto zanimljivije, trčali su Mateo Ružić, David Šalamon, Hrvoje Čukman i Mateo Kovačić, a na koncu je sve bilo izjednačeno do zadnjih 150 metara kada naš Kovačić "prebacuje" u brzinu više i tako pobjednički prolazi ciljem. Vrijeme najbolje štafete ovdje glasi 3:10,77.

Uspješan je to epilog ovog natjecanja što se nas tiče, a za iduću godinu možemo poželjeti još bolji odaziv, a i možda bi trebalo razmisliti o malo drugačijem i zanimljivijem formatu natjecanja. Recimo, po uzoru na Prvenstvo Hrvatske u štafetama?

Čestitamo svim našim ekipama!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook