Međunarodna natjecanja

Daly na 70. mjestu 22. izdanja Svjetskog prvenstva u polumaratonu

Daniel Daly Foto: Twitter Daniel Daly

Daniel Daly prema očekivanjima i najavi nastupio je na 22. izdanju Svjetskog prvenstva u polumaratonu koje se ove godine održalo u nešto 'otvorenijoj' varijanti.

Ranije smo pisali o tome kako se uz regularne natjecatelje očekivao i start više tisuća ljudi u sklopu Cardiff University maratona koji je udružio snage s IAAF-om za ovo izdanje svjetskog prvenstva.

U muškoj konkurenciji nastupilo je 86 natjecatelja, a među njima je Daniel svoj debi za Hrvatsku završio ušavši u cilj kao 70. s dobrim vremenom 1:08:51. Vremenski uvjeti nisu bili jednostavni, od jake kiše do još većeg problema, a to je snažni vjetar. No i u takvim uvjetima se trči...

U samom dvoboju za vrh domaći predstavnik Mo Farrah (59:59) ipak nije uspio osvojiti (navijački) priželjkivano zlato, već je bio brončani dok su 1. i 2. mjesto osvojili kenijci Geoffrey Kipsang Kamworor (59:10) i Bedan Karoki Muchiri (59:36).

Iduće izdanje na rasporedu je za dvije godine u Španjolskoj tj. Valenciji.

Čestitamo našem članu na prije svega, nastupu na jednom ovako prestižnom natjecanju gdje je uspješno nastupio u konkurenciji najboljih polumaratonaca ovog svijeta. Nadamo se kako će ih biti još u budućnosti. Bravo!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo u polumaratonu
  • Mjesto: Cardiff (GBR)
  • Datum: 26.3.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook