Međunarodna natjecanja

Uspješno u Dudincama: Hrvatski rekord Renić na 20km hodanje, Rožman također rekordno na 3km, pobjeda Pevec

Ivana Renić ponovno rekordno Foto: AK Agram Ivana Renić ponovno rekordno

"IAAF Race Walking Challenge" u Dudincama nesumnjivo je ponudio nove izazove za naših petero hodača i hodačica.

Prvi je krenuo Bruno Erent na 50km hodanje, strašna disciplina i distanca koju ovaj puta nije uspio završiti. Ne, nije bilo problema sa sucima i opomenama, presudila je ozljeda koja se javila i u takvim uvjetima naprosto nije imalo smisla nastaviti dalje. Situacije su to koje se događaju, ne sumnjamo kako će Bruno iz toga izvući samo ono najbolje i vratiti se još bolji u idućem nastupu. 

Sa svojim nastupom je završio nakon prolaza na 25km, u tom trenutku je imao vrijeme 2:04:29.

Nakon njega je na red došao njegov imenjak, Bruno Rožman u utrci kadeta 3km, a identično su hodale kadetkinje, Eli Pevec i Tara Friščić.

Mladi Bruno će ovu utrku pamtiti po novom hrvatskom kadetskom rekordu kojeg je ponovno postavio! Prije godinu i pol je hodao 14:30, a danas je završio utrku za 14:01 čime je ponovno postavio najbolji rezultat ove dobne kategorije. Vrijedi spomenuti kako je u jednoj fazi priprema imao i poteškoća sa leđima, tako da zasigurno u još kvalitetnijoj i cjelovitijoj pripremi može ostvariti rezultat brži od 14 minuta.

Uz rekord, osvojio je 2. mjesto u utrci.

Eli je u svojoj utrci u cilj ušla s 15:35 što je njezin novi osobni rekord u ovoj cestovnoj kategoriji, a vrijedan je podatak kako je ovim rezultatom ostvarila uvjerljivu pobjedu! Drugoplasirana je bila sporija za minutu i pet sekundi.

Bruno Rožman i Eli Pevec

Uz nju je u našem dresu debitirala Tara koja je s prvom utrkom ispod 20 minuta (tj. 19:56) najavila kako je na pravom putu povratka i ostvarivanja kvalitetnih rezultata u ovoj sportskoj grani. Naime, statistika kaže kako je posljednji put brža od ovog rezultata bila 2013. godine, a od tada su rezultati (ako bi uopće nastupila na cesti) bili iznad 20 minuta. 

Šećer na kraju priče je utrka seniorki na 20km gdje je Ivana Renić nastavila s trenucima za pamćenje kod hrvatskih hodačica. Na istom mjestu prošle godine je u cilj ušla u vremenu 2:00:31, a koliko je napredovala od tada sve vam govori današnji rezultat kojim ulazi u cilj i postiže novi hrvatski seniorski rekord - 1:52:41!

Ovime ćemo nju pamtiti kao prvu hrvatsku hodačicu koja je uspjela spomenutu dionicu završiti ispod 2 sata. Jasno je kako se u svjetskim razmjerima ne radi o magičnoj barijeri, ali vratimo li se unatrag nekoliko godina, vjerujemo da nitko nije mogao zamisliti da ćemo imati jednu hodačicu na velikom međunarodnom natjecanju (mlađejuniorsko SP) i spomenuti rezultat na 20km.

Treba cijeniti ono što imamo i ne želimo propustiti pohvaliti ili istaknuti trenutke koji su sve samo ne beznačajni. Ne odnosi se ovo samo na Ivanu, već za sve. Zaključno o njoj, nastavi li marljivo radit i trenirati, nema straha za nove rekorde.

Za kraj spomenimo kako svih petero hodača je svoje nastupe s vrlo okruglim brojem kartona i pločica - nula!

Čestitamo našim članovima i članicama!

  • Natjecanje: Dudinská päťdesiatka 2016 - IAAF Race Walking Challenge
  • Mjesto: Dudince (SVK)
  • Datum: 19.3.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook