Međunarodna natjecanja

Bronca za sjajnu Lauru Štefanac na Europskom prvenstvu gluhih!

Brončana Laura Štefanac Foto: AK Agram Brončana Laura Štefanac

Nakon prošle godine i medalja na Europskom juniorskom prvenstvu gluhih, Laura Štefanac napravila je još jedan korak naprijed i 'okitila' se svojom prvom velikom međunarodnom seniorskom medaljom, u bacanju koplja stigla je do brončanog odličja!

Ranije je već nastupala u ovom tjednu, bacala je kuglu i disk te osvojila 5. mjesto, a za koplje smo znali da ima najbolju šansu koju je danas i fantastično iskoristila.

Već prvi hici bili su blizu 40 metara, a onda se 'otvorilo' u 3. i 4. seriji, pogotovo u 4. kada su suci izmjerili 41.45 što je u tom trenutku vrijedilo i srebrne medalje! Ipak, u zadnjoj seriji jedna konkurentica ju je uspjela prebaciti, ali mjesto na postolju s ovim hicima nije bilo upitno. Samo natjecanje (disciplina) ponudila je niz dobrih nastupa i posebno nam je drago što je naša članica jedna od onih koje su se posebno istaknule.

Postignuti rezultat vrlo je blizak ovogodišnjem osobnom rekordu od 41.69 i veseli što je Laura na ovako velikom natjecanju uspjela ponoviti svoje najbolje izdanje te je apsolutno zasluženo stigla do 3. mjesta.

Uz nju je na troskoku prvi put nastupao Marko Katalinić i s najboljim ovosezonskim rezultatom (13.76) ostvario dobar nastup i na koncu zauzeo 7. mjesto.

Ovime je završilo 9. izdanje ovog natjecanja kojem možda zamjerka može biti predugačak vijek trajanja odnosno natjecanje bi slobodno moglo trajati koji dan kraće. No svijet gluhih je malo drugačiji i nudi neke svoje posebnosti koje treba prihvatiti.

Hrvatska atletika ovdje je postigla vrlo dobre rezultate uz poseban naglasak na današnji fantastičan uspjeh i povijesno Laurino postignuće koje vrijedi uvijek iznova pohvaliti. Tijekom cijele sezone bila je izrazito konstantna što dokazuje samo velik broj osvojenih medalja na domaćim natjecanjima, a kao nagrada je tu stigao nastup za hrvatsku seniorsku reprezentaciju u Staroj Zagori i sada nova medalja na ovom natjecanju. Sezona još nije gotova za nju, a ima svakog razloga biti jako zadovoljna.

Iskrene čestitke na svemu postignutom u ovih skoro tjedan dana, bravo i svaka čast!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo gluhih i nagluhih
  • Mjesto: Bydgoszcz (POL)
  • Datum: 25.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook