Međunarodna natjecanja

Balkanation: Filipović izjednačila osobni rekord na 100m, Hrvatska 3.

Logo natjecanja Foto: balkanation.com Logo natjecanja

Iako je sezona za mnoge pri kraju (ili završila), Ekipno prvenstvo Balkana je ponudilo nekoliko dobrih rezultata kao i konačni dobar ekipni učinak, a to bi bilo 3. mjesto Hrvatske!

Dora Filipović je istrčala odličnih 100m, u cilj ušla s vremenom 12.27 i tako izjednačila osobni rekord otprije tri i pol mjeseca, ponovno je vjetar puhao u prsa, ovaj puta -0.2. Uz to, osvojila je visoki plasman, a to bi bilo 3. mjesto. 

U tehničkim disciplinama prakticirale su se 4, a ne 6 serija, u tom raspletu je Laura Štefanac na koplju s 39.79 zauzela 6. mjesto. 

Kraj natjecanja označile su mješovite štafete koje su bile itekako uspješne. Ona na 4x400m je bila posebno uspješna istrčavši 3:28,71, vrijeme vrijedno pobjede! Nastupao je naš Mateo Kovačić kao 2. trkač, a uz njega su još nastupali Marija Hižman, Mateja Jambrović i Željko Vincek.

Bruno Penezić je trčao na 4x100m i kao 3. trkač predao palicu Zvonimiru Ivaškoviću na posljednjoj izmjeni koji je u cilj ušao s 44.25 i tako je osvojeno 2. mjesto. Prve dvije izmjene trčale su Patricija Tirić i Danijela Pešić.

Redoslijed nije greška, IAAF je ove godine sa uvođenjem 4x400m na Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo otvorio jedan novi način razmišljanja. To bi bilo to da redoslijed ne mora biti nužno određen (npr. muškarac - žena - muškarac - žena) već vođe ekipe sastave prema redoslijedu koji žele.

Takav princip se sada primjenuje ovdje. Sve naše članove i članice trebali bi sutra vidjeti i na Ekipnom juniorskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu. 

Čestitamo na postignutom ekipnom uspjehu i ostvarenim pojedinačnim rezultatima! 

  • Natjecanje: Balkanation
  • Mjesto: Velenje (SLO)
  • Datum: 26.9.2015.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook