Međunarodna natjecanja

Međunarodni skakački miting u znaku ozljeda: Ana Šimić sedmoplasirana, Vlašić do pobjede (VIDEO)

Ana Šimić s uputama Foto: AK Agram Ana Šimić s uputama

Atletika i skok u vis vratili su se u Split, u ŠC "Gripe" gdje je prvi puta kao naša članica nastupala Ana Šimić.

Nažalost, nije bila na razini koju su možda neki očekivali i priželjkivali, ali više nego dovoljan 'uteg' u današnjoj priči je ozljeda koja ju muči i prema riječima trenera Josipovića da se natjecanje nije održavalo u Splitu i Hrvatskoj, ne bi danas ni nastupala.

Lijepo da je svojom pojavom željela uveličati značaj ove priredbe i svakako je uspjela u tome, skočila 182cm i tako zauzela 7. mjesto. Nadamo se da će do idućeg natjecanja problemi biti riješeni.

Pobjednica samog natjecanja očekivano je bila članica ASK-a, Blanka Vlašić, koja je također muku mučila a bolnom desnom Ahilovom tetivom, što se već tijekom samog natjecanja moglo više puta vidjeti, a i čuti. Preskočenih 195cm bilo je dovoljno za njezino 1. mjesto.

Sve u svemu, lijepo je za vidjeti da se ovakva jedna priredba održala ponovno u Splitu i nadamo se da će ih biti još u ovakvoj uvijek ugodnoj atmosferi.

No pritom možda ipak treba razmisliti o održavanju ako zdravstveni bilten hrvatskih skakačica i nije optimalan jer samo natjecanje tako i gubi onaj veliki potencijal koji u samom startu ima, ne dovodeći u pitanje njihov trud, želju i motiv svih aktera (organizacija + atletičarke) koji je zasigurno na najvišem mogućem nivou, ali protiv nekih stvari se ne može.

Lijepo je bilo vidjeti i neke istaknute goste, velika atletska imena ovih (i šire) prostora, kao što su Borut Bilač i Dragutin Topić koji su u kratkom intervju evocirali uspomene iz ovog grada.

Čestitamo i puno sreće te što manje ozljeda u nastavku sezone!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook