Međunarodna natjecanja

ABAF se ne predaje s Balkanskim prvenstvima: Otpalo U18 prvenstvo, U20/seniorsko prvenstvo još 'žive', prvi na redu polumaraton

Logo Foto: ABAF Logo

Balkanska federacija svim silama pokušava zadržati mogućnost da atletičari imaju barem jedno veliko međunarodno natjecanje ove godine.

Nažalost, ono za mlađe juniore i juniorke (do 18) je očekivano otpalo jer se trebalo održati u Kraljevu i Srbiji, a tamo je trenutačno sve samo ne idealna COVID-19 situacija. Alternativnog domaćina nije bilo i za ovu godinu se ovo natjecanje nažalost neće održati.

Srećom, za sada su u igri ono juniorsko (do 20) i seniorsko prvenstvo s idejom da domaćini ostaju koji jesu.

U prijevodu, Istanbul (Turska) ostaje za juniore i juniorke, a Cluj-Napoca (Rumunjska) za seniore i seniorke. Posebno je specifična situacija bila u Rumunjskoj jer je zadnja informacija bila kako se tamo (trenutno) ne mogu održavati natjecanja od 800 metara što moramo priznati zvuči poprilično apsurdno pa i smiješno.

Očito svatko barem jednog 'genijalnog' epidemiologa u zemlji ima pa ovisi o tome koliko visoko kotira.

Ipak, trenutna zadnja informacija je da bi domaćini htjeli pod svaku cijenu održati natjecanje, a tome svjedoči i činjenica da su se uvele novčane nagrade za najbolji ženski i muški rezultat prema WA tablicama koji će se nagraditi s 3000 eura. Nema što, lijepa svota.

U nedjelju polumaraton, i to u Zagrebu

Naravno, još uvijek ne treba biti euforičan i oduševljen jer se sve to u vrlo kratkom roku može promijeniti. Ne greškom ili krivnjom atletskih saveza već onih viših državnih sfera koje odlučuju. Ostaje nam pričekati tjedne pred nama.

Ono što veseli je činjenica kako u ovom tjednu nas očekuje Balkansko prvenstvo u polumaratonu koje će se održati upravo u Zagrebu i Hrvatskoj u sklopu Zagreb 21 utrke. Podsjetimo, natjecanje se izvorno trebalo održati u 3. mjesecu kada se cijela korona situacija zakuhala pa je nažalost unatoč volji i želji organizatora to otpalo.

Ipak, ona je očito ostala tu i bude li sve ostalo kako je, ovu nedjelju nas očekuje prvo Balkansko prvenstvo nakon neslavnog (privremenog) prekida sezone. O tome ćemo nešto više u danima pred nama.

Do tada, nadamo se najboljim ishodima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook