Međunarodna natjecanja

'EKSPLOZIJA' Kolara u Androfu s novim 'PB' na 100m, sve brža i brža Lončarek do novih 'SB'-ova! (VIDEO)

Alen i Ivana Foto: Renato Branđolica Alen i Ivana

Nastup na tradicionalno snažnom međunarodnom mitingu u Austriji pokazao se punim pogotkom za Alena Kolara i Ivanu Lončarek.

Nikad bolji Kolar okrunio konstantu i pokazao da može s najboljima

Natjecanje koje je nesumnjivo imalo svoje zvijezde u liku jednog Christiana Taylora i Ramila Guliyeva, a upravo s njima se nadmetao Alen na 100 metara.

Tako je u kvalifikacijama sa sjajnim startom bez problema parirao Guliyevu prvi dio utrke, a sama razlika nije bila velika jer  potonji prolazi ciljem u vremenu 10.48, a Kolar s vrhunskih 10.58 što je više nego značajno poboljšanje njegovog dosadašnjeg osobnog rekorda!

Zanimljivo je što je njegov dosadašnji personal best do sada iznosio 10.85 (od prošle, a i ove godine kada ga je izjednačio), a ovdje se sada promijenio redoslijed stotinki i to sada izgleda bitno respektabilnije. Vjetar i nije divljao već solidno pomagao (0.8 u leđa).

Tako je naš sprinter završio kvalifikacije kao drugoplasirani na diobi s već spomenutim Taylorom koji osim što je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) troskokaš svih vremena još jednom pokazao kako zna sprintati.

Finale je ponudilo nešto slabiju trku našeg člana (sigurno je utjecao pomalo sumnjiv start Guliyeva u smislu pogrešnog starta, a Alen je bio baš pored njega) koji je prvih i zadnjih 10 metara nije uspio jednako kvalitetno odraditi, ali čak i u toj varijanti ponovno je istrčao odličan rezultat od 10.68 za konačno 3. mjesto čime je potvrdio svoje dvije najbrže utrke u životu! Osim samog rezultata, vrlo lijep plasman, u odabranom društvu.

Ujedno je to sada i trenutno najbrži rezultat u Hrvatskoj, a i najbrži u razdoblju od nešto više od 3 godine kada je Zvonimir Ivašković u Tel Avivu istrčao 10.44.

Općenito je Alen proteklih godina bio jedan od naših najkonstantnijih članova (u smislu raspona istrčanih rezultata unutar jedne sezone) koji je ovim utrkama na najbolji mogući način 'prelomio' i napravio značajan iskorak u svojoj i ne dugačkoj atletskoj karijeri. 

Svakako može biti primjer svima kada su u pitanju fokus, strpljenje, mirnoća i veliki radni (voljni) moment u pitanju, počevši od samog treninga. Ako je tko zaslužio ove rezultate, ovaj čovjek je. Bravo!

Sjajna Lončarek dodatno podigla svoj već ionako visok nivo rezultata

Da ne bi sve ostalo na jednoj dobroj vijesti pobrinula se Ivana na 100m prepone koja je pružila dvije najbolje ovosezonske utrke, i to još s normalnim vjetrom koji kao na 'stotkama' ni ovdje nije bio značajno jak. Štoviše, u kvalifikacijama je bio malo usmjeren i u prsa (-0.8).

Kvalifikacije su bile mirne i staložene te je pobjednički prošla kroz njih s 13.24 što je označilo najbolji ovosezonski rezultat, a onda ga je još podebljala u finalu koje je bilo nešto malo manje mirnije i za jednu razinu više u grču (za sve natjecateljice), ali i u takvom okruženju bila je još bolja i brža!

Ciljem prolazi kao trećeplasirana, a novi najbolji season best sada je 13.21!

Ovo je unazad malo više od dvije godine i njezin najbolji rezultat, a ovogodišnji rezultati na utrkama svakako su pokazatelj kako je Ivana u još boljoj formi naspram prošle godine te je i njezin osobni rekord (13.09) sve bliže i bliže.

Kada se uzmu u obzir ovogodišnji uvjeti treninga i rada u famoznom COVID-19 lockdown dvomjesečnom razdoblju, uistinu trebamo biti zadovoljni jer ovdje ne govorimo samo o čistom sprintu već i preponama koje traže jedan dodatni napor po pitanju treniranja tehničkih elemenata discipline, a Ivana taj dio u spomenutom razdoblju zasigurno nije mogla dovoljno prakticirati.

Jer ona je već dovoljno dugo na razini u kojoj svaka nijansa igra ulogu po pitanju stotinki u ovim sjajnim rezultatima koje ostvaruje. Neka se samo tako nastavi.

Sve u svemu, odlična je ovo najava za idući vikend kada je na rasporedu pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke gdje ovaj duo neće biti jedini naši predstavnici, ima još toga u našem arsenalu.

Čestitamo na rezultatima, sve pohvale i veliki RESPEKT za ostvareno tijekom ove vrlo zanimljive subote!

  • Mjesto: Andorf (AUT)
  • Datum: 1.8.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook