Međunarodna natjecanja

60. Prvenstvo Balkana u krosu: Juniorke ekipno trećeplasirane

Vukančić, Pazman, Primorac i Santi Foto: AK Agram Vukančić, Pazman, Primorac i Santi

Srbija i Ćuprija bili su domaćin 'okruglog' 60. izdanja Prvenstva Balkana u krosu gdje je nastupila Hrvatska reprezentacija, a u sklopu nje i petero naših članova i članica.

Podsjetimo, natjecanje je bilo predviđeno za održavanje u ožujku, ali loši vremenski uvjeti i prvenstveno novonastale poplave tada su donijele odgodu ovog natjecanja.

Krenimo prvo od najiskusnijih, Antuna Pavelića i Brune Erenta u seniorskoj konkurenciji na 10km. Antun je već na cestovnom PH pokazao kako je uspio uhvatiti jednu solidnu formu i u ovoj utrci je sa 33:32 zauzeo 15. mjesto dok je Bruno ušao u cilj kao 20. istrčavši 34:26.

Njemu sada ostaje okrenuti se idućem tjednu i cestovnom hodačkom prvenstvu Hrvatske što će zasigurno biti zanimljiva tranzicija za njega, a Antun može polako gledati prema istom ovom natjecanju, samo državne razine. Isto vrijedi i za ostale naše krosaše.

Mlađi seniori trčali su 8km i u takvoj utrci Petar Bratulić osvojio je 15. mjesto u vremenu 26:48 čime se pozicionirao na sredinu poretka s obzirom na 29 natjecatelja kojih je nastupilo.

Zlatko Kožuhar bio je naš junior na utrci dugačkoj 6km i završio je utrku za 19:58 čime je bio 21. u poretku, najbolji od naših predstavnika.

Zlatko Kožuhar

Juniorke su trčale 4km, a tamo je bila Katarina Vukančić koja je sa svojih 15:13 i 12. mjestom sudjelovala u ekipnom osvajanju 3. mjesta! Uz nju su ekipu sačinjavale Pazman, Santi i Primorac - kombinacija za trofej s ovog natjecanja. 

Ujedno je ovo i svojevrsna satisfakcija za našu Katarinu, ali i Elenu Pazman, njih dvije su prošle godine u Vrbovcu bili dio ekipe koja je ostala na korak do trofeja. Srećom, svako izdanje nosi uvijek neke promjene u generacijama te samim time u plasmanima, ova sezona je to još jednom pokazala.

Čestitamo na ostvarenim pojedinačnim, ali (i negdje) ekipnim rezultatima!

  • Natjecanje: 60. Prvenstvo Balkana u krosu
  • Mjesto: Ćuprija (SRB)
  • Datum: 5.11.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook