Međunarodna natjecanja

5. REZULTAT SVIH VREMENA Hrvatska 4x400m štafeta 12. u Europi! (VIDEO)

Čukman, Kovačić, Cepuš, Ružić i Parlov kao 'backup' Foto: AK Agram Čukman, Kovačić, Cepuš, Ružić i Parlov kao 'backup'

Još jedan nastup koji zaslužuje pozitivnu ocjenu i pohvale vidjeli smo tijekom prvog djela programa 4. dana Europskog prvenstva za seniore i seniorke.

Radi se o našoj štafeti 4x400m koja se kvalificirala među 16 najboljih na ovom natjecanju zahvaljujući ovogodišnjim i prošlogodišnjim rezultatima (gledaju se dva najbolja od svake zemlje i po tome se slaže rang ljestvica).

Za razliku od Zuricha i 2014. kada su se neke štafete slagale po principu tko se prije vrati s ljetovanja i plaže, ovdje smo imali jednu, ali bitno ozbiljniju štafetu koja je na koncu pokazala da može više nego dostojno parirati ovoj konkurenciji što nam govori i podatak o sveukupno osvojenom 12. mjestu.

Nastup ovdje zaslužila su čak tri naša atletičara (što i ne čudi s obzirom na ishod seniorskog PH), Hrvoje Čukman, Sven Cepuš i Mateo Kovačić, a pridružio im se 'mladostaš' Mateo Ružić. Skoro pa 100% Agramovska štafeta (u ovom trenu)!

Ujedno su Ružić i Kovačić članovi štafete koji su nastupali i prije 4 godine, a sada su im se tu pridružile nove mlade snage u liku Čukmana i Cepuša. 

I na koncu, zaista je to vrlo dobro funkcioniralo, prvu izmjenu trčao je Ružić i zatim su slijedili Hrvoje, Sven i Mateo te zajedničkim snagama istrčali 3:07,80 što je 5. najbolji rezultat svih vremena u Hrvatskoj i jedna od bržih utrka u posljednje vrijeme! Dečki su bez ikakve dileme istrčali najbrže koliko su (u ovom trenu) mogli i u ovoj skupini bili šestoplasirani.

Podatak koji također raduje i ide u prilog ovom sastavu je njihova dob, po prosjeku iznosi impresivnu 21 godinu i samim time od svih 16, ova štafeta bila je druga najmlađa koja je nastupila. Samo su Rumunji imali još mlađi sastav (20,5 godina).

Dakle, vrijeme bi trebalo ići u njihovu korist i vjerujemo da u godinama koje slijede mogu i žele napredovati kako bi na nekom od idućih izdanja (zašto ne već za 2 godine) bili još konkurentniji, brži i bolji te na koncu pokušali izboriti finale. Za ovo izdanje je trebalo istrčati 3:03,37 što je zaista jako, jako brz rezultat.

No vratimo se u današnji dan i sadašnjost, ovo je vrlo dobro ostvarenje i čestitamo im na hrabrim-borbenim nastupima kojim su se definitivno prezentirali u pravom svjetlu i ostavili lijep dojam. S obzirom da su mnogi od njih nastupali ovdje prijašnjih dana, možemo reći da je ovo danas bio jedan oproštaj od Berlina sa stilom. Bravo!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo
  • Mjesto: Berlin (GER)
  • Datum: 10.8.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook