Međunarodna natjecanja

10. U EUROPI Ana Šimić skočila 1.87 u finalu visa Europskog prvenstva (VIDEO)

Jedan od uspješnih skokova Ane Šimić Foto: Getty Images Jedan od uspješnih skokova Ane Šimić

Nakon prošlogodišnjeg finala Europskog dvoranskog prvenstva, trenutačno najbolja hrvatska visašica nastavila je kontinuitet nastupa u završnicama velikih natjecanja.

Vrlo je sigurno i suvereno krenula na 1.82 metara i u istom ritmu nastavila na 1.87, a nakon toga je slijed visina ponudio visinu od 1.91.

Nažalost, tu nije bila jednako uspješna i time je zaključila nastup. U slučaju preskočene visine bilo bi to izjednačenje najboljeg ovosezonskog rezultata (na otvorenom), a i plasman među najboljih 8. No i ovako nije nimalo daleko s obzirom na osvojeno 10. mjesto koje dijeli s Ukrajinkom Oksanom Ukunevom. Pobjeda je pripala Ruskinji Mariji Lasitskene (2.00m), srebro Mireli Demirevi iz Bugarske s istom visinom te bronca za domaću predstavnicu Marie-Laurence Jungfleisch (1.96m).

No ove sezone Ana Šimić je konačno imala bolji kontinuitet naspram prošle godine gdje je bilo problema s ozljedom, a ove je očito situacija bila po tom pitanju bolja.

Želimo joj da tako ostane jer jedino s kontinuitetom treninga i nastupa na velikim natjecanjima se može napredovati kao što vidimo da i jest slučaj. Primjerice, prije dvije godine je također bilo problema sa zdravstvenim biltenom te je tada završila s nastupom u kvalifikacijama dok je ovdje već napravila veliku stvar s prolaskom u finale.

Najbolje godine za nju tek dolaze i vjerujemo u ovom ritmu i još veće visine.

Još jednom čestitke na prolasku u finale, a još veće čestitke za osvojeno 10. mjesto u finale čime je potvrdila svoj status vrhunske visašice u Europi. Bravo!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo
  • Mjesto: Berlin (GER)
  • Datum: 10.8.2018.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook