Međunarodna natjecanja

Otvoreno seniorsko prvenstvo Slovenije donijelo 'buđenje' Kožuhara

Kožuhar, Vukančić i Svalina Foto: AK Agram Kožuhar, Vukančić i Svalina

U Celju se održalo seniorsko prvenstvo Slovenije na kojem su pravo nastupa imali i hrvatski atletičari i atletičarke, u slučaju da njihov rezultat ispunjava zadane normative prije natjecanja.

Naših je očekivano bilo više takvih. Filip Pravdica se od svih i najbolje snalazi na ovim terenima, pokazao je to i tijekom prvog, subotnjeg dana, skok u dalj nažalost za nikog nije donio spektakularne rezultate pa tako ni za njega, ali ipak je bio najbolji i pružio najdalje skokove od čega je 7.46 bio pobjednički.

Svoj najbolji rezultat sezone istrčao je Petar Bratulić na 5000m s 15:07,88, a u samoj utrci iako je naravno bio izvan konkurencije, prolazi ciljem kao drugoplasirani.

Jedina koja je nastupala oba dana je Katarina Vukančić, bila je na razini ovogodišnjih utrka i na 1500m istrčala 4:43,62, a drugi dan je na 3000m istrčala još jednu utrku ispod 10 minuta, točnije 9:54,66, bila je jedina natjecateljica kojoj je to uspjelo u ovoj utrci.

Isto možemo reći i za Filipa Svalinu koji je trčao 3000m zapreke i pružio utrku na razini 9:19,56 što je bilo poprilično brzo za ostatak natjecatelja, ali treba respektirati da se ipak radilo o seniorskom prvenstvu i možda neki od njih nisu tražili rezultate, već plasmane.

Posebno nas veseli utrka na 3000m koja se odvijala pred kraj programa drugi dan, a nju je Zlatko Kožuhar istrčao sjajno, štoviše, radi se o njegovoj najbolji utrci u karijeri i 8:35,30 već je lijepi korak naprijed i značajno poboljšanje osobnog rekorda. Tako je na najbolji mogući način pokazao da se strpljivost i treniranje itekako ponekad isplati te je ovo rezultat koji će mu sigurno dati jedan zalog za budućnost.

Čestitamo svima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook