Domaća natjecanja

ZLATNA BACANJA Trokut Leko-Vinkešević-Matić na disku, Pendić obranila naslov U18 prvakinje Hrvatske (VIDEO)

Diskašice Foto: AK Agram Diskašice

U tehničkim disciplinama na mlađejuniorskom pojedinačnom prvenstvu Hrvatske posebno dobri bili smo na disciplinama bacanja. I to je jedan od razloga zašto smo i ovo natjecanje završili kao klub najuspješnijih pojedinaca.

Posebno impresivan doseg postigli smo u disciplini bacanja diska gdje smo imali sve tri članice iz našeg kluba na pobjedničkom postolju!

Zlatna Leko i Pendić, srebrna Vinkešević i brončana Matić

Konkretnije, nova mlađejuniorska prvakinja Hrvatske spomenute discipline je Lucija Leko (36.26), Laura Vinkešević ima mjesto doprvakinje (34.29), a Lucija Matić je u ovom poretku brončana (34.21). Koliko je sve to blizu bilo najbolje svjedoči činjenica kako je 4. mjesto (Arapović) bila samo centimetar slabija. Ne zaboravljamo ni sedmoplasiranu našu Gloriju Markušić s najdaljim hicem od 30.71.

Sve u svemu, cure su izdominirale pa i privatizirale natjecanje za sebe i pokazale više nego potrebnu kvalitetu za rang ovog natjecanja te svakako možemo biti ponosni na njih.

Prije toga odvijala se malo dramatičnije natjecanje u kladivu za koje se pobrinula Lucija Pendić koja je sa svojim hicima bila šaroliko raspoložena. Prošle godine je odmah u prvoj seriji riješila pitanje pobjednice, a ovdje smo ipak čekali do 5. serije kada je konačno uslijedio jedan pravi preko 50 metara.

Preciznije, izmjereno je 51.16 što je zasigurno svima nama donijelo veliko olakšanje, ali prvenstveno za nju.

Tako je na koncu zasluženo još jednom stala na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i nastavila svoj sjajan niz! Uz nju je bacala i Kristina Dragojević, hicem od 28.54 zauzela je 7. mjesto.

Hrvoje Šaravanja nakon medalja na kadetskom nastupao je i u ovom uzrastu više koji kod njih nosi i kilažu više. Tako kugla nije 4kg već 5kg, a nju je bacio do 10.98 za 7. mjesto.

Kod cura je najuspješnija u toj disciplini (3kg) bila Markušić s 12.18 na 4. mjestu, a Vinkešević i Matić hicima 11.77 i 11.52 zauzimaju 6. i 8. mjesto. 

Zato je Hrvoje još bolji bio drugi dan u bacanju kladiva (5kg) gdje se borio za medalju i bio četvrtoplasirani s 36.22. Njegov najdalji hitac viđen je u 4. seriji.

Iako je bio petoplasirani, Borna Krajina u bacanju koplja (700g) nije bio daleko od medalje sa svojim hicem od 51.56, a za broncu je trebalo 52.83. Jana Stojić je bila naša predstavnica kod mlađih juniorki (500g), 29.72 vrijedilo je 8. mjesta.

Tri medalje za Kardum na skokovima

Kada su skokovi u pitanju, Ana Kardum nesumnjivo je bila naša glavna uzdanica ovdje te je ista očekivanja i opravdala, u svim disciplinama.

Najuspješnija bila je na troskoku sa najdaljim skokom od 10.78 iako je imala još dva vrlo slična, a time je zaslužila prvu medalju na natjecanju, i to srebrnog sjaja. Drugi dan uslijedile su dvije bronce, vrlo dobrih 1.65m na skoku u vis i solidnih 5.15 za identičan uspjeh. Ono čime se svakako može pohvaliti kako je jedina cura koja je u sve ove tri discipline uspjela osvojiti medalju što svakako ide u prilog njezinoj svestranosti.

Na skoku u dalj nije bila jedina naša predstavnica, blizu nje bila je Anja Tvrtković sa skokom od 5.10 kao četvrtoplasirana, a niz još nastavljaju Lana Obućina (4.85 - 7. mjesto), Laura Matko (4.41 - 15. mjesto) i Ema Leko (4.20 - 17. mjesto).

Kod muškaraca najuspješniji je bio Vito Kovačić sa skokom od 5.90 za 7. mjesto, a tu su bili još i Lukas Sečen (5.12 - 10. mjesto) te Noa Leško i Matej Tumpa s 4.38 i 4.30 za 12. i 13. mjesto.

Tin Jelić bio je naš jedini (regularni) predstavnik skoka u vis i još jednom osvojio medalju zahvaljujući skoku od 1.75m za 3. mjesto i novu broncu. Izvan konkurencije nastupao je Filip Mrčić koji je očekivano skočio više, 2.06m. 

Skok s motkom donio nam je 5. mjesto Lucije Čanić (2.60m) koja očito nije bila jednako inspirirana kao na kadetskom prvenstvu Hrvatske, ali možemo reći da je bila najbolja kada je trebalo s obzirom na rašireniju i jaču konkurenciju u uzrastu više kada je ova disciplina u pitanju.

Uspješne su bile Magdalena Obajdin te Vita Škiljo. Mlađa kadetkinja Magdalena je preskočila 2.40m, a Vita još se dodatno poboljšala naspram kadetskog i skočila 2.20m. To su 8. i 9. pozicije za njih, ali svakako ono vrijednije - jedno iskustvo više. Njega je stekao i Tumpa koji ovaj puta nije uspio preskočiti početnih 2.40m, ali radi se o mlađem kadetu tek u prvoj godini staža. Srećom, vremena za njega ima više nego dovoljno.

Čestitamo svima na ostvarenim postignućima, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke
  • Mjesto: Čakovec
  • Datum: 4.-5.7.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook