Domaća natjecanja

VIDEO: Šmid juniorska prvakinja Hrvatske na 10000m, srebra za Malović i Bratulića, brončana Švarbić i Vukančić!

Zlatno-srebrne-brončane Šmid-Malović-Švarbić Foto: AK Agram Zlatno-srebrne-brončane Šmid-Malović-Švarbić

Po završetku prvog dana pojedinačnog mlađejuniorskog prvenstva Hrvatske održalo se i jedno 'zaostalo' natjecanje (ranije planirano po originalnom kalendaru), a to je prvenstvo Hrvatske na 10000m.

Ispalo je to vrlo dobro jer u večernjim satima po vrlo ugodnom vremenu uvjeti su bili zaista odlični i mogućnost postizanja dobrih rezultata bila je prisutna. Neki su to i ispunili.

Tina Šmid je nakon prošlogodišnjeg srebra ove godine otišla korak dalje i osvojila svoju novu zlatnu medalju u ovoj konkurenciji i disciplini! Ne i prvu, naime, u 2017. godini Tina je (u tada svom prvom nastupu) već osvojila jedan naslov. S obzirom na to da je ovo njezina zadnja godina u juniorskom stažu, što se tiče ove discipline, možemo reći da je savršeno zatvorila svoj krug na stadionskih 10km. Istrčala je rezultat brži od 39 minuta - 38:59,95.

Izostanak drugih natjecateljica sjajno su iskoristile Hana Malović, Lana Švarbić i Viva Kovač za osvajanja 2., 3. i 4. mjesta s vremenima 42:15,13, 44:19,33 i 46:45,76. Sve unutar zadanog limita za nove medalje i odlazak na postolje.

Bolji odaziv očekivano je bio u seniorskoj konkurenciji, a tamo je spomenutu priliku dobrih uvjeta odlično iskoristio Petar Bratulić s utrkom ispod 31 minute vrijedne osobnog rekorda tj. rezultata 30:42,24! Osim toga, stigao je i do srebrne medalje.

U toj utrci gledali smo i povratnika Zlatka Kožuhara (6. mjesto - 31:57,13) kao i Domagoja Jakopovića (8. mjesto - 33:20,98).

Kod seniorki također nismo ostali bez medalje, brončana je bila Katarina Vukančić u utrci brzoj na 36:43,93 gdje se za medalju njezinog sjaja odlučivalo u posljednjem krugu.

Čestitamo svima na nastupima i ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook