Domaća natjecanja

Zimsko PH na kružnoj stazi: Zlata za Hrelec, Petters i Ivšac

Odlično izdanje Nikoline Hrelec Foto : AK Agram Odlično izdanje Nikoline Hrelec

U sunčanoj, ali i poprilično vjetrovitoj Puli održalo se natjecanje posvećeno isključivo trkačima i trkačicama na 400m, 800m, 1500m i 3000m.

Naslovi prvakinja za Ivšac (400m) i Petters (800m)

Na 400m naslov prvakinje Hrvatske na ovom natjecanju pripao je Katarini Ivšac, ona je u cilj ušla s novim osobnim rekordom 59.69! Ako je već sada spremna za postavljanje svojih najbržih vremena, možemo i očekivati nastavak započetog trenda. Deset stotinki kasnije u cilj je ušla srebrna Romana Tea Kirinić dok je brončana medalja pripala Ivi Mariji Sobočanec. Zaslužila ju je s istrčanih 1:01,15. Na korak do medalje ostala je Dorotea Lukačević u svojoj prvoj ovosezonskoj utrci, današnje istrčano vrijeme je 1:02,89.

I ove godine naslov zimske prvakinje Hrvatske na 800m pripada Anamariji Petters (ex Petreš). Razlika je u tome što će se ova priznati jer je ovaj puta bio dovoljan broj trkačica na stazi.

Podsjetimo, prošle godine se uz nju nažalost pojavila samo jedna trkačica. Anamarija je u ovoj utrci napravila značajan pomak kod svojeg najboljeg rezultata, dosadašnjih 2:17,43 "zamijeniti" će današnjih 2:14,75! Romana je i ovdje osvojila srebrnu medalju, završila je utrku s vremenom 2:14,93.

"Lavlje srce" Nikoline Hrelec na 1500m

Izuzetno zanimljivu utrku gledali smo na 1500m, preciznije govoreći gledali smo izuzetno zanimljiv finiš spomenute dionice. Ovdje je od naših nastupala Nikolina Hrelec i oduševila sve prisutne svojom borbenošću koja joj je na kraju i donijela zlatnu medalju! Na kraju su ulogu igrale stotinke, ali zlatna medalja zaista je zaslužena i istovremeno dokaz kako se pravim pristupom može puno toga (dobroga) napraviti. Pritom je značajno popravila svoj osobni rekord, on sada iznosi 4:40,72. Odličan početak sezone za Nikolinu, želimo joj još ovakvih utrka i zlatnih medalja.

Na 3000m gledali smo dvije naše atletičarke, Saru Vilić i Anu Fortunu. Sara je istrčala zaista dobru utrku, osvojila je srebrno odličje zahvaljujući vremenu 10:14,21! Tek je nedavno započela sa svojim pripremama za novu triatlonsku sezonu i ovaj rezultat zasigurno će biti motivirajuć za nastavak dalje.

Nešto kasnije u cilj je ušla Ana sa svojih 11:24,72, vrijeme koje zasigurno nije njezin najbolji rezultat, ali radilo se također o prvoj ovosezonskoj utrci. Ne sumnjamo kako će u idućim nastupima biti još brža.

Srebro za Grdenića, Kovačić na korak do medalje

Prvi je od Agramera nastupao Mateo Kovačić na 400m. U svojoj prvoj ovosezonskoj utrci ciljem je prošao s vremenom 51.50 i zauzeo plasman tik do medalje, 4. mjesto.

Mateo je krenuo vrlo silovito i hrabro prvih 200m, ali za nešto bolji rezultat treba biti još brži na drugih 200m gdje je ovaj puta ponestalo snage. No sezona je za njega tek počela, biti će još šansi za postizanjem boljih rezultata.

Prvu mušku medalju smo vidjeli na 1500m, Goran Grdenić je istrčao 4:11,61, a spomenuti rezultat danas je bio vrijedan srebrne medalje.

Josipović potvrdio normu za mlađejuniorsko SP, povratak Erenta

Medalju istog sjaja osvojio je Jure Josipović na dvostruko dužoj dionici gdje je istrčao 8:47,34 što je ujedno potvrda norme u ovoj disciplini za mlađejuniorsko svjetsko prvenstvo!

Izuzetno nam je bilo drago ponovno na atletskoj stazi vidjeti Brunu Erenta koji se vratio nakon dužeg izbivanja uzrokovanog ozljedom. U svom povratničkom nastupu Bruno je na 3000m zauzeo 6. mjesto istrčavši 9:20,93. Rekli bi smo kako se radi o dobrom rezultatu s obzirom na sve okolnosti, a Bruni želimo što manje pehova s ozljedama!

Za kraj spomenimo i ukupni poredak medalja gdje smo uvjerljivo najuspješniji klub s 3 zlata, 5 srebra i 1 broncom, bravo! 

Čestitamo našim atletičarima, atletičarkama i trenerima, bila je ovo lijepa uvertira u ona prava uzbuđenja koja nas očekuju tijekom slijedećih mjeseci!

  • Natjecanje: Zimsko prvenstvo Hrvatske na kružnoj stazi
  • Mjesto: Pula
  • Datum: 2.3.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook