Domaća natjecanja

Završeno kadetsko i mlađekadetsko prvenstvo Hrvatske: Osvojene dodatne 3 medalje u štafetama

Ana Petrović vrlo se dobro snašla na (za nju kratkih) 300m Foto: Nikola Di Giusto Ana Petrović vrlo se dobro snašla na (za nju kratkih) 300m

Prije drugog dana mlađeseniorskog prvenstva Hrvatske održao se i čuveni 'drugi' dio natjecanja odnosno završetak naprasno prekinutog kadetskog i mlađekadetskog prvenstva Hrvatske krajem 6. mjeseca.

Naravno da će uvijek ostati pitanje bi li ishodi današnjih disciplina bili isti da se natjecanje u Osijeku nastavilo, ali to je pitanje na koje nećemo dobiti odgovor pa se time ne treba ni baviti.

Skok u vis donio nam je 1.38m Antonele Tutić za 11. mjesto, a iza nje plasirala se Korina Sajko s 3cm slabijim rezultatom. Štafeta na 4x200m u sastavu s potonjom, Monikom Čleković, Larom Jurčić i Anjom Tvrtković zauzela je 5. mjesto s vremenom 1:58,17. 

Prvu i zadnju medalju u ovoj kategoriji osvojili smo na 4x200m - Frane Krišto, Sven Bittner, Bruno Di Giusto i Marko Orešković istrčali su 1:58,45 i tako osvojili srebrnu medalju. Vidite što razlika u spolu i generacijama čini.

Bacanje koplja kod kadetkinja donijelo nam je 29.46 i 7. mjesto Lane Mačković. Na 3000m kadeta Ivan Vukančić bio je blizu osobnog rekorda istrčavši 10:20,89 za 5. mjesto, šteta da u taktičkom smislu se neke stvari nisu bolje poklopile. 

Završni dio natjecanja proveden je u štafetnom dijelu, osim mlađih kadeta i kadetkinja trčali su stariji kadeti i kadetkinje na 4x300m. Prvo su Agramerke (Ana Petrović, Paula Herceg, Ema Vukadin i Eva Mačković) sudjelovale u vrlo napetoj borbi za 1. ili 2. mjesto, na kraju je bilo ovo drugo odnosno srebrno. Istrčale su 2:53,60 za nove medalje. 

I bronca je na kraju 'pala' na 4x300m, Filip Markus, Zvonimir Ćurić, Luka Biošić i Luka Dubajić istrčali su 2:38,52 i tako bili trećeplasirani, a za stotinku je izmakao plasman više.

Luka Biošić dao je zaista sve od sebe, a Luka Dubajić istrčao odličnu štafetu

Sve u svemu, drago nam je da smo uspjeli zaključiti taj kadetski odnosno mlađekadetski nedovršeni 'uradak' uz želje da u idućim godinama ipak nemamo ovakve dodatke natjecanjima.

Čestitke medaljašima i svim ostalim sudionicima na postignutim rezultatima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe te starije kadete i kadetkinje (neodržane discipline)
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 10.9.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook