Domaća natjecanja

Zagrepčanka 512: Jozić 4., Erent 6.

"Zagrepčanka 512" u novom izdanju Foto: buro247.hr "Zagrepčanka 512" u novom izdanju

Utrka stepenicama na vrh "Zagrepčanke" danas se održala u 11h, a nastupilo je i nekoliko naših članova.

Najbolje plasirana u ženskoj konkurenciji bila je Valentina Jozić, sveukupno četvrtoplasirana s vremenom 3:46,95. Ako bismo gledali samo domaće trkače, njena pozicija je dvostruko bolja s obzirom na to da je time drugoplasirana! Iduća slijedi Nika Rakić kao 19. (4:34,95), a u poretku je i Petra Štefanović na 37. s izmjerenih 5:09,20.

Kod muškaraca Bruno Erent osvojio je 6. mjesto (2:54,65), a u domaćem poretku i on bi poput Valentine bio drugoplasirani. Tomislav Paćin zauzeo je 123. mjesto, vremenski je to 4:02.

Ako je još netko iz našeg kluba nastupio, unaprijed isprika na nespominjanju u članku, naime gledali smo rezultate i tko se registrirao pod imenom našeg kluba. 

Gledajući prvo izdanje utrke i današnjicu, vidi se jedna vrsta ekspanzije - bilo je i inozemnih natjecatelja što ide u prilog toj tezi Općenito o samoj utrci vrijedi spomenuti da je prvi puta održana 2012. godine, a ideja je inspirirana nekim od svjetskih poznatih utrka kao što je "Empire State Building Run-Up".

Zanimljivo, postoji čak i svjetsko udruženje pa i svjetski kup u trčanju na stepenicama. Što se naziva domaće utrke tiče, unatoč "512" ipak je broj stepenica nešto manji, 490, ali naziv je već ranije smišljen pa se nije mijenjao.

Čestitamo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook