Domaća natjecanja

Vikend obranjenih naslova: Penezić najuspješniji pojedinac najuspješnijeg kluba mlađejuniorskog prvenstva Hrvatske!

Uvijek dobro raspoloženi Bruno Penezić Foto: AK Agram Uvijek dobro raspoloženi Bruno Penezić

Čakovec je ponovno bio domaćin natjecanja za najbolje mlađe juniore diljem Hrvatske, a nesumnjivo glavna zvijezda natjecanja bio je Bruno Penezić s osvojena dva pojedinačna naslova, dva štafetna naslova i jednim srebrnim odličjem!

Sveukupno smo osvojili 21 medalju, od toga smo okrunili 8 prvaka, 8 doprvaka i 5 brončanih medalja te možemo ponosno reći kako naš klub ima najuspješnije pojedince ovog natjecanja, bravo!

Penezić nikad bolji i nikad uvjerljiviji

Šteta za spomenuto srebro koje je osvojio na skoku u dalj. Svaka medalja svakako je uspjeh, ali uvjeti u skakanju su bili dobri samo prvu seriju nakon čega je došlo do nagle promjene u vremenu i nakon toga nitko više nije uspio napraviti dalji skok.

Tako je Bruno završio s preskočenih 6.52, a morao je i ranije prekinuti s natjecanjem radi finala utrke 100m. No ova disciplina ionako je bila dopunska, prave stvari su se odvijale na trčanjima. Pritom na skoku u dalj ne zaboravljamo petoplasiranog Lovru Obajdina, zaslužio je to sa 5.36.

Na 100m je Bruno prvo mirno osigurao finale pobijedivši sa 11.36, a onda dodao u 'brzinu više' i sa 11.13 lagano pobjeđuje, drugu godinu uzastopno. U finalu mu se ponovno pridružio Mihael Jurčić s utrkom od 11.59, još bržom od kvalifikacijske (11.76). Ranije je s nastupom završio Luka Dubajić, u kvalifikacijama je istrčao 12.23, osobni rekord za ovog još uvijek kadeta. 

Kod mlađih juniorki je u finalu bila naša kadetkinja, Ema Vukadin, kvalificirala se sa 12.90, a onda još tamo bila brža za 5 stotinki te osvaja 4. mjesto. S obzirom na bolest tijekom drugog dana, nismo imali predstavnicu na dvostruko dužoj dionici. 

Zato se nastavio Penezićev show u općenito dobroj utrci na 200m potpomognutu dobrim vjetrom (+1.4). Nije bilo potrebe za stopostotnim izdanjem, od prvog metra je grabio i povećavao prednost da bi završio utrku sa sjajnih 22.28. Ovdje su još svoje utrke istrčali Mihael (10. mjesto - 23.89) i Luka (24.72). 

Tako je zaokružio jedan ciklus svojih nastupa u ovoj konkurenciji, a posebno u disciplini 200m. Još 2014. je još kao kadet 'šokirao' ostatak starije konkurencije, u 2015. je bila drugačija situacija, dolazi kao favorit i uz ponešto mučenja uspijeva obraniti naslov, a u ovogodišnjem izdanju je u obje discipline bio potpuno uvjerljiv i suveren, kako i priliči pravim prvacima svojih kategorija. 

Bloudek dvostruki zlatni, Cepuš i Kožuhar zlatno-srebrni

Ista suverenost viđena je na 400m gdje je nastupao Sven Cepuš koji uvjerljivo slavi sa 49.89 i tako nakon prošlogodišnje bronce stiže do pojedinačnog zlata više nego zasluženo. 

Dvostruko duža dionica donijela mu je srebrnu medalju, u kontroliranoj utrci njega i Marina Bloudeka potonji je nešto bržim finišem stigao do svojeg zlata nakon prošlogodišnjeg srebra. Tako da su obojica za plasman napredovali u ovoj utrci.

Dan ranije je Marino obranio svoj naslov na 1500m sa utrkom od 4:04,76, a ove godine mu se i na postolju pridružio Zlatko Kožuhar kao srebrni, odmah iza njega (4:07,59), uvjerljivo je to poboljšanje najboljeg rezultata. 

Sven Cepuš i Marino Bloudek

Zlatko je napravio iskorak više idući dan na dvostruko dužoj dionici gdje ove godine pruža zaista dobre utrke i prava šteta je da za Europsko mlađejuniorsko prvenstvo ovi trkači imaju najtežu normu. 

Neovisno o tome praktički je od prvog metra utrka išla u njegovom smjeru, a završava pobjednički rezultatom 9:00,98! Uz njega je nastupao Nikola Klarić na 6. mjestu (9:25,69), a dan ranije je za plasman bolji bio na 2000m zaprekama u vremenu 6:45,04. Nije bio ovo njegov vikend, ali radi se o mlađem junioru u prvoj godini staža i oscilacije su uvijek prisutne. Sigurno će biti bolje.

Uz njih je u spomenutim disciplinama trčao Andrija Palička. Na zaprekama je istrčao 6:53,18, a 3000 za 9:41,29 (10. mjesto). 

Livaković i Farkaš medaljašice 400m prepona, Šmid i Vukančić srednjih pruga

Na 400m su nastupale tri Agramerke, Leonarda Farkaš je bila 13. (1:02,46), Ariana Baronica 15. (1:03,35) te Hana Ostojić 17. (1:04,55). 

Zato je Leonarda sjajan nastup imala na istoj dionici, ali s preponama. Osvojila je brončanu medalju istrčavši 1:06,96 što je značajno poboljšanje osobnog rekorda! Ispred nje je bila Josipa Livaković koja je obranila svoj prošlogodišnji naslov doprvakinje Hrvatske, trebalo je (logično) trčati brže nego prije, a ona je u cilj ušla s 1:06,61.

Josipa Livaković, Leonarda Farkaš i Antonija Žalac

Potonja je dan ranije trčala 100m prepone, ali 16.09 više je bila priprema za ovu disciplinu gdje je cilj bio osvajanje medalje, i u tome je uspjela. 

Mlađi juniori trče 110m prepone gdje je debitirao Antonio Frančić s utrkom brzom 17.54 za 6. mjesto. Zato je bolje bilo na 400m prepone gdje kao šestoplasirani u poretku trči 1:00,63. Nije bio jedini debitant ovdje, Dominik Krešo s utrkom od 1:07,99 zauzima 10. mjesto.

Disciplina 1500m ponudila nam je brončanu medalju Tine Šmid koja ju je zaslužila s utrkom na razini ovosezonskih najboljih ostvarenja, 4:47,93 je bio rezultat vrijedan osvajanja medalje, a odmah poziciju iza nje je bila Katarina Vukančić istrčavši 4:52,15. Lijepi rezultati i za jednu i za drugu, Katarina nakon ozljede, a Tina koja je još uvijek kadetkinja, i osvaja medalju u starijem stažu.

Sličan poredak vidjeli smo na 3000m, ali ovaj puta je Tina srebrna (10:46,09), a Katarina brončana (10:54,39). U ovoj utrci im se priključila mlađa kadetkinja, Franka Franjić koju smo do sada imali prilike najviše gledati u hodačkoj grani, ali danas nije bilo tako. Istrčala je 11:41,10 i tako bila devetoplasirana u svojoj prvoj utrci ovdje. Lijepo izdanje za ovu mlađu kadetkinju. 

Glas, Kovačić i Pevec doprvakinje, Vusić do oba osobna rekorda

Spominjući hodačice, na 800m aktivni sudionik borbe za medalje bila je Eli Pevec, inače rekorderka te zahtjevne hodačke grane, ali kao što često kažemo, znaju oni puno više od toga. Počevši od trčanja.

Utrka u kojoj se dosta toga odlučilo u posljednjih 100m gdje je Eli definitivno pokazala da ima snage, da zna i može. Zato ciljem i prolazi nikad brže do sad, 2:19,69 je vrijedno naslova doprvakinje! Podsjetimo, još uvijek se radi o kadetkinji. 

Karla Kovačić prezentirala nam se u odličnom troskokaškom izdanju. Početak možda nije bio kao iz bajke (1. serija), ali što je natjecanje odmicalo vidjelo se kako to iz skoka u skok izgleda sve bolje i bolje (osobni rekordi) te u posljednjoj seriji skače 11.44 čime nakon dvoranskog srebra, osvaja medalju istog sjaja i na otvorenom!

Uz nju je skakala Rea Vusić također s osobnim rekordom (10.72) za 5. mjesto. Drugi dan skoka u dalj donio nam je nešto drugačiji poredak, Rea je osvojila 6. mjesto ponovno sa najboljim svojim skokom u životu (5.17) dok je Karla nešto ranije završila sa nastupom skočivši 4.92 za 13. mjesto.

Na svoje najbolje (kadetske) dane podsjetila nas je Ema Glas na skoku u vis preskočivši 163cm za srebrnu medalju! Jedino je malo kiksala na 155cm, ali brzo se popravila i nastavila preskakati ostale visine za osvajanje prve medalje u ovoj konkurenciji. Na diobi 4. mjesta bila je Klara Blažević preskočivši 155cm. 

Ema Glas i Klara Blažević

U bacanjima smo imali predstavnika u liku Viktora Veića koji je kuglu (5kg) bacio do 13.46 i time bio četvrtoplasirani, a dan poslije na disku plasmanski nešto slabiji (7. mjesto) s rezultatom 37.79. 

Nije bio jedini, na kladivu nam je do brončane medalje stigao Tomislav Blekić bacivši spravu tešku 5kg do 48.22 i tako mu pripada spomenuta medalja. 

Agrameri dominirali štafetama, Agramerke do bronce u 'švedskoj'

Štafeta 4x100m u sastavu Hana Ostojić, Beata Bujdo, Josipa Livaković i Ema Vukadin istrčala je 51.61 za 7. mjesto. Jedna mlađahna postava u kojem je ironično, 'uljez' bila jedina mlađa juniorka (Livaković) uz kadetkinje Vukadin i Ostojić te mlađu kadetkinju Bujdo.

Drugi dan donio je još mlađu promjenu, bolesnu Emu (brz oporavak želimo!) zamijenila je mlađa kadetkinja Eva Mačković koja je trčala 200m, palicu joj je predavala Hana Ostojić, a 300 i 400m su trčale Beata i Josipa. Štafeta 100-200-300-400m nam je donijela znatno veći uspjeh, osvojena je brončana medalja u vremenu 2:23,41.

Stariji i iskusniji Agrameri bili su još uspješniji u štafetama pobijedivši i na 4x100m te 100-200-300-400m kao i prošle godine! U ovoj kraćoj i standardnijoj varijanti štafete pobjednički sastav sačinjavali su Kristijan Vrdoljak, Mihael Jurčić, Luka Dubajić i Mihael Jurčić. Njihovo vrijeme 44.82 bilo je više nego dostatno za ponavljanje prošlogodišnje pobjede!

Još bolju utrku vidjeli smo u ovoj 'švedskoj' štafeti, Mihael, Bruno su ostali u sastavu, a pridodali smo im još Marina Bloudeka (300m) i Svena Cepuša (400m) i tako dobili 1:57,27 za još jednu utrku ispod 2 minute i uvjerljivu pobjedu! Drugoplasirani su zaostali za 5 sekundi i više, da ne spominjemo ostale štafete...

Zlatni Cepuš, Bloudek, Jurčić i Penezić

Kao i svake godine, mnogima bude ovo oproštajni nastup na ovom natjecanju gdje svatko proživi lijepe trenutke. Naravno, netko manje, netko više... Ipak, dobne kategorije ne nude previše prostora i naprosto se treba okrenuti budućnosti i ići dalje prema novim uspjesima. Velike čestitke ovoj (ponovno) uspješnoj generaciji na svemu prikazanom tijekom vikenda! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook