Domaća natjecanja

Veliki povratak Agramerki: Ponovno najbolje na Kupu Hrvatske za seniorke!

Katarina Vukančić primila je pobjednički trofej za seniorke Foto: AK Agram Katarina Vukančić primila je pobjednički trofej za seniorke

Otkrivamo junakinje koje su nakon 2013. godine ponovno vratile naš klub na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja Kupa Hrvatske u ženskoj kategoriji.

Za cjeloviti summa summarum posjetite članak:

"Apsolutna dominacija:

Osvojen seniorski Kup Hrvatske s rekordnim brojem bodova!"

Radi preglednosti članka, nećemo navoditi svaki put broj osvojenih bodova, sustav koji je godinama aktualan je jednostavan. Osvajač 12. mjesta dobiva 1 bod i tako se to po plasmanu niže do 1. mjesta koje dobiva maksimalan broj od 12 bodova.

Na kraju natjecanja, Agramerke su osvojile 367 bodova, 68 bodova više od drugoplasirane ekipe.

Filipović uspješno na 100-200-400m, osobni rekord Geld na kladivu

Leonarda Farkaš možda nije imala najbolji dan "u uredu" odnosno na 400m prepone, ali i u takvom izdanju stiže nam kao 6. u cilj sa 1:11,37.

Za to vrijeme bacalo se koplje gdje smo imali Lauru Štefanac kao predstavnicu i njezinih 42.70 donijelo nam je 4. mjesto.

Netipično, ali još bolja bila je u bacanju diska s nastupom na razini onih najboljih hitaca. Suci su izmjerili onaj najdalji od 37.17 za 3. mjesto, a ovdje nije bila usamljena, već je bodove osvajala i Barbara Geld kao sedmoplasirana (31.91).

Zato je Barbara došla na svoje drugi dan. Kuglu je bacila na razini najboljih rezultata (ovdje 12.01) za 2. mjesto, a Laurinih 11.50 vrijedilo je 3. pozicije. Doprinos je dala i Antonela Popko s 10.44 na 5. mjestu. 

Identično je napravila i na kladivu, a Barbarinih 43.69 vrijedilo je osvajanja 2. mjesta s napomenom da se radi o osobnom rekordu. Lijep bodovni konto naših bacačica.

Nakon Varaždina vidjeli smo bitno bolji nastup Lare Juriše na skoku s motkom gdje je s preskočenih 3.70 zauzela visoko 3. mjesto! Dobar nastup imala je i Rea Vusić sa skakanjem na razini najboljih skokova, 2.80 vrijedilo je 7. mjesta. 

Plasman više postigla je na troskoku (10.30), a nešto malo manje skočila je Magdalena Borić (10.18). Nakon malo slabijeg dana u Varaždinu, Karla Kovačić je 'živnula' u Zagrebu i sa 10.81 osvojila 4. mjesto.

Kao i sprinteri, sprinterke su također imale dobar vjetar u leđa. Nažalost, na 100m je bio i predobar (neregularan), na 200m u granicama dozvoljenog. Naša glavna i jedina uzdanica ovdje bila je Dora Filipović koja je to i opravdala. Pobjedu je odnijela na 100m s 12.06, dok je na 200m (25.30) bila slabija samo za jednu poziciju niže.

Dora Filipović

Najduža disciplina u njenom pojedinačnom trostrukom programu bila je ona na 400m gdje je s laganih 58.91 odnijela još jednu pobjedu!

Matošević pobjednički na 5000m

Dvostruko dužu dionicu trčala nam je Stela Poljanac i s 2:23,56 zauzela je odlično 2. mjesto s obzirom na rasplet utrke i 'tajming' u određenim trenucima koji je lijepo pogodila.

Na 1500m je Antonija Žalac iskoristila slabiji odaziv i ponudila utrku ispod 5 minuta, vrijednu rezultata sezone (4:54,51). 

Velik obol ovoj ženskoj Kup pobjedi dala je i naša olimpijka Matea Matošević u dvostrukom programu. Na 3000m je istrčala 10:08,69 za 2. mjesto uz trećeplasiranu Katarinu Vukančić (10:16,00) i četvrtoplasiranu Antoniju (11:17,39) u svom tek drugom nastupu u ovoj disciplini. 

Korak više napravila je na 5000m. Što duže, to bolje, nema sumnje da je to sada svojevrsni moto. Zato je Matea i pobjedila istrčavši 17:56,12, a pritom je lijepo i 'povukla' s sobom Katarinu do uvjerljivog osobnog rekorda (18:12,81) za 2. mjesto, a pobjednički trio zaključila je Ljiljana Ćulibrk na 3. mjestu (19:33,23).

Matea Matošević, Katarina Vukančić i Ljiljana Ćulibrk

Plasmanski je još bolja bila dan ranije na 3000m zapreke. Tu je u vremenu 11:57,89 ušla kao drugoplasirana u cilj. U ovoj disciplini zaista smo osvojili dosta bodova s obzirom da su nam se od 5. do 8. mjesta poredale Petra Jakopović, Nika Rakić, Laura Kutlić i Klaudia Dešić. Ne zaboravljamo ni Maju Milunić, 10. u ovoj utrci. 

U mirnoj i sigurnoj utrci u disciplini 5000m hodanje prve tri pozicije zauzele su Ivana Renić, Aleksandra Stefany Bižić i Petra Štefanović. Rezultat ovdje očekivano nije bio u fokusu već povećanje prednosti u ovoj konkurenciji. Zadatak uspješno napravljen. 

Šimić odgodila kraj sezone za pobjedu dodatnu prevagu na visu

Štafeta 4x100m nam je donijela ispadanje Agrama II (Juriša, Jurišić, Lukačević i Vusić), ali zato je Agram I pružio brzu i pobjedničku utrku! Istrčale su 48.92, rezultat koji nismo vidjeli još od 2013. godine kada je naša ženska štafeta išla 48.82.

Zanimljivo, jedina poveznica tog i sadašnjeg rezultata u razmaku više od 3 godine je Katarina Ivšac. Još zanimljivije je da u toj štafeti je bila i Nika Rakić koja je sada ipak fokusirana na duže discipline, uostalom ovdje smo je vidjeli na 3000m zapreke.

Katarina ovaj puta nije trčala s njom te Romanom Teom Kirinić i Marijom Gredelj, već sa Arianom Baronicom, povratnicom Karlom Puljko i Dorom Filipović u posljednjoj izmjeni. Sve u svemu, dobra utrka za ovaj sastav.

Prije toga Katarina je trčala 100m prepone, i bilo je to tehnički malo slabije naspram tjedan dana prije utrke sa istrčanih 15.26, ali opet, ispred onih kojih je trebalo stići u cilj, stigla je, i to je najvažnije.

Kada imate olimpijski duh na svojoj strani onda je teško izgubiti naslov. Nije Matea bila jedina, iako je nominalno svoju sezonu završila, Ana Šimić još jednom je pokazala kako je zaista pravi klupski čovjek i došla je nastupiti za pobjedu čime je svakako donijela dodatnu snagu koja je trebala Agramerkama.

Odlično raspoložena Ana Šimić

Tri puta se pojavila na zaletištu, preskakala, taktički pričekala zadnju visinu i pobijedila sa 176cm. Tako to rade svjetske klase koju Ana ima, neovisno o oscilacijama kroz ovu sezonu.

Uz nju su skakale Ema Glas i Lara Juriša koje kao da su se dogovorile prije da podijele 5. mjesto sa identičnim brojem preskočenih skokova i 155cm.

Štafeta 4x400m ponudila nam je čak 6 ekipa među kojima su bile i naše - Agram I (Ariana Baronica, Stela Poljanac, Katarina Ivšac i Dora Filipović) i II (Ivona Jurišić, Antonija Žalac, Leonarda Farkaš i Dorotea Lukačević). Pripala su im 3. i 5. mjesta, više nego dovoljno za potvrdu povratka naših seniorki na sami vrh ovog natjecanja.

Bravo za sve naše članice!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za seniore i seniorke, finale
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 10.-11.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook