Domaća natjecanja

Tri medalje na PH u hodanju 50 i 20 km uz izuzetan nastup RENIĆ vrijedan novog hrvatskog rekorda!

Ivana Renić najbolja kod žena, odmah Petra Štefanović nakon nje Foto: AK Agram Ivana Renić najbolja kod žena, odmah Petra Štefanović nakon nje

Hrvatsko prvenstvo u cestovnom hodanju u dvije od tri olimpijske discipline (50 km za atletičare i 20 km za atletičarke) po treći puta je uspješno održano, pridruživanjem na istovrsna natjecanja u bliskim zemljama.

Prva dva izdanja održana su u Austriji, a ovogodišnje je održano u Italiji, u gradiću Reggio Emilia u okviru velikog hodačkog natjecanja s više od 300 sudionika, koje je obuhvatilo talijansko prvenstvo u hodanju 50 km, mlađejuniorsko na 10 km i niz popratnih utrka u svim dobnim kategorijama.

S obzirom na organizacijske zahtjeve i uvjete priznavanja rezultata od strane IAAF-a kao službenih za norme za velika natjecanja, vrlo često natjecanja u hodanju na 50 km uključuju i inozemne atletičare.

Tako je i ove nedjelje, 21. listopada 2018. glavnom ulicom povijesnog središta grada na startu 'pedesetke' uz hvalevrijednu otvorenost organizatora kao i Atletskog saveza Italije (FIDAL) stajalo 6 hodačica i 17 hodača iz čak 8 zemalja.

Među njima bio je i naš Bruno Erent koji je u prvoj polovici utrke bio u vrlo brzom tempu i u borbi za visoke pozicije ukupnog poretka, ali utjecaj prehlade i pomalo zahtjevne staze, uz nužan oprez zbog tradicionalno strogog talijanskog suđenja, rezultirali su padom tempa u drugom dijelu utrke.

Ipak, Bruno je i svoju treću ovogodišnju, a ukupno osmu 'kraljevsku' atletsku disciplinu uspješno završio te rezultatom 4;29:44 osvojio još jedno zlato na državnom prvenstvu.

Zlatnu medalju osvojila je i Ivana Renić i to ne 'samo' u okviru hrvatskog prvenstva, nego je prva prošla ciljem i u ukupnom poretku u konkurenciji 14 hodačica iz 4 zemlje!

Pritom je poboljšala osobni i hrvatski rekord u hodanju 20 km s ranijih 1;46:36 na 1;38:33, odnosno za više od 8 minuta! Ivana u sve većoj mjeri pokazuje izvanredne rezultate svoje velike posvećenosti atletici.

Na ovom državnom prvenstvu prvi puta je na 20 km nastupila naša članica Petra Štefanović i osvojila srebro rezultatom 2;07:20, što je više nego dobar uspjeh za Petru, jer ishodati ovu distancu u zadanom vremenskom ograničenju te uz izloženost stalnom nadzoru kvalitete tehnike nije uopće jednostavan zadatak.

Čestitke za uspješan nastup naših troje hodača u Italiji!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook