Domaća natjecanja

TOPLO I ZLATNO Bartaković, Kožuhar i Vukančić prvaci Hrvatske u krosu!

Zlatna Lorena, zlatni Zlatko i zlatna Katarina Foto: AK Agram Zlatna Lorena, zlatni Zlatko i zlatna Katarina

Škabrnja je po prvi puta u svojoj povijesti organizirala jedno pojedinačno prvenstvo Hrvatske, a radilo se o kros natjecanju. Nakon prošle godine i Kutine gdje smo osvojili 10 medalja, ovaj puta ih je bilo malo manje (6), ali zato u zanimljivom omjeru 3-2-1 po redoslijedu zlato-srebro-bronca.

Konfiguracija staze bila je zapravo poprilično jednostavna, s tim da treba istaknuti da je podloga varirala i bilo je tu još podosta šljunka stoga ne čudi kako se više nego inače trčalo u tenisicama radi jednostavnije prilagodbe.

Organizacija Atletskog saveza zadarske županije zaslužuje pohvale i želje da se nekom drugom prilikom nađemo na istom mjestu i ako je moguće u ovakvim vremenskim uvjetima koji su bili pomalo nevjerojatni.

Toplo i sunčano te jedino malo vjetrovito, ali ne sjećamo se kada su se zadnji put kratki rukavi mogli nositi na nekom državnom natjecanju u krosu. 

Zlatni Zlatko

Za prvo zlato koje smo osvojili na ovom natjecanju bio je zaslužan Zlatko Kožuhar koji je u konkurenciji juniora na 6km postepeno podizao tempo utrke i tako slavodobitno zaključio ovaj jesenski dio domaće sezone gdje je bio jednostavno - sjajan! Vrijeme pobjednika na ovoj distanci bilo je 18:45.

Bez neke posebne filozofije želimo mu da tako i krene u iduću godinu-sezonu te da na ovoj razini bude još duže razdoblje.

U solidnoj utrci gledali smo povratnika nakon malo duže stanke, Nikolu Klarića, on je s 20:23 ciljem prošao kao petoplasirani trkač. 

Zlatno-srebrna kombinacija Katarina-Sandra

Odmah nakon toga gledali smo odličnu utrku Katarine Vukančić i Sandre Šrut koje su iz kruga u krug na stazi dugačkoj 4km sjajno povećavale svoju prednost, a brža je u zadnjem krugu bila Katarina koja je tako nastavila svoju briljantnu seriju kvalitetnih (pobjedničkih) utrka i nedavno nakon juniorskog cestovnog naslova, pokazuje kako se jednako dobro snalazi i u prirodi.

Njezino vrijeme bilo je 13:50, a Sandra prolazi ciljem u vremenu 13 sekundi kasnije. Sve u svemu, cure su timski sjajno odradile utrku jedna za drugu i nakon toga međusobno riješile pitanje pobjednika, a na postolju im se pridružila i članica iz AK Virovitice, Paula Rakijašić. Vrlo dobro se ovdje snašla i Leonarda Farkaš čije vrijeme od 14:29 i 4. mjesto su dobar poticaj za budućnost jer ona je za razliku od zlatne i srebrne i iduće godine juniorka.

Ujedno su Zlatko, Katarina i Sandra na sjajan način zaključili ovaj trkački juniorski staž u okviru domaćih natjecanja i današnji uspjesi samo su šlag na tortu svega što su postigli ove, a i prijašnjih godina. Ne sumnjamo da ih u mlađeseniorskom stažu čekaju samo još veće stvari!

Lorena najbolja kros kadetkinja

Kraj natjecanja dočekali smo u pobjedničkom raspoloženju, a za to se pobrinula Lorena Bartaković koja je kod kadetkinja na 2km prva prošla ciljem s 6:46 i tako zaslužila svoju prvu zlatnu medalju ovdje! S drugoplasiranom Gudić prvi krug držale su se jedna uz drugu dok je u završnom djelu utrke naša članica dodatno ubrzala i tako zasluženo pobijedila na ovoj utrci!

Uz nju je nastupala i Valentina Perić koja se solidno snašla unatoč manjku iskustva i kratkom atletskom stažu i sa 7:30 pripada joj 13. mjesto. Dobra vijest je što su oboje 2004. godine rođene što automatski znači da su kadetkinje i iduću sezonu.

Prošlogodišnji uspjeh kod seniora ponovio je Petar Bratulić u najdužoj utrci dana na 10 kilometara gdje s 32:24 stiže do nove titule seniorskog kros doprvaka Hrvatske! Na sredini se već mogao razaznati poredak koji je na koncu ostao i nepromijenjen, do pobjede je očekivano stigao Bošnjak iz Velike Gorice.

Nakon prošlogodišnjeg juniorskog naslova Filip Svalina sada je imao nešto teži zadatak odmah prve godine u seniorskoj konkurenciji i tu osvaja 4. mjesto, a za to je trebalo istrčati 33:39. Nedaleko nakon njega u cilj stiže i Domagoj Jakopović, 5. ovdje (33:47).

Još jednu medalju, brončanog sjaja, na vratu naše članice vidjeli smo nakon utrke mlađih juniorki na 3km, Tina Šmid istrčala je 10:49 za novi dolazak na postolje jednog pojedinačnog prvenstva Hrvatske. Osim nje, trčala je i Hana Malović koja s 11:38 zaslužuje 8. mjesto. 

Mlađi juniori trčali su jedan kilometar više, a dobar dojam ostavio je Dominik Krešo koji je tako pokazao da i seniorski prvaci na 200m mogu dobro konkurirati u utrci ovakvog tipa.

Bio je najbrži od naših, 13:35 je istrčao i pozicionirao se kao 7., a odmah na 8. i 9. mjestu utrku završavaju Filip Grgurić (13:38) i Jakov Vuković (13:42). Za 12. mjesto koje je pripalo još jednom našem članu, Josipu Josipoviću, trebalo je istrčati 14:34.

Kod mlađih kadetkinja (1km) dobro se za svoje mjesto u samom finišu pred ciljem izborila Nika Šmid kao šestoplasirana (3:08), a samo sekundu sporija bila je Olja Galić s jednim plasmanom niže. Bilo je tu još naših članica, prvi nastup za klub po dobrom može pamtiti Antonija Batrac (3:28 - 22. mjesto), zatim je tu nedaleko Karla Herceg s 3:30 (24. mjesto) pa Lidija Batrac (28. mjesto - 3:35) i Marija Batrac (33. mjesto - 3:50). 

Ostaju nam još kadeti koji su poput svojih kolegica trčali 2km, a od naših se najbolje snašao Sven Bittner s 6:24 i 10. mjestom. Nakon toga su se od 12. do 14. mjesta poredali Marko Orešković, Leon Ladiš i Antonio Belas vremenima 6:30, 6:31 i 6:34. 

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu
  • Mjesto: Škabrnja
  • Datum: 20.10.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook