Domaća natjecanja

Treća je bila sreća: Pavelić, Grdenić i Murić do naslova ekipnih prvaka u polumaratonu!

Antun Pavelić, Goran Grdenić i Goran Murić (s lijeva na desno) Foto: AK Agram Antun Pavelić, Goran Grdenić i Goran Murić (s lijeva na desno)

U sklopu 20. Brooks Varaždinskog polumaratona održalo se Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu gdje su naši članovi postigli još jedan povijesni uspjeh našeg kluba.

Sistem natjecanja vrlo je jednostavan, ekipu čine najbrža tri trkača i njihova pojedinačno postignuta vremena se zbrajaju i najbolji je onaj s najmanjim zbrojenim vremenom.

Prvi puta na ovom natjecanju nastupali smo 2012. godine kada se trčalo u Sinju. U debiju nam je odmah pripao prvi trofej, a osvojeno je 3. mjesto sa sveukupno istrčanih 3:55:23. Godinu dana kasnije natjecanje se održava u Osijeku gdje napredujemo za još jednu stepenicu više i osvaja se 2. mjesto. Dečki su bili još brži s 3:45:01.

Ove godine domaćinstvo je pripalo Varaždinu koji ćemo definitivno pamtiti po dobrom! Pojedinačno je pobijedio Antun Pavelić istrčavši vrlo dobrih 1:11:43 (prvi put ove sezone u polumaratonu nastupao) i to je već bio dobar početak za naše ambicije! Idući stiže u cilj Goran Grdenić u vremenu 1:14:34, a kao petoplasirani stigao je Goran Murić s 1:16:56 što je dovoljno za osvajanje prvog ekipnog naslova u ovoj disciplini za naš klub! Njihovo zajedničko vrijeme od 3:43:13 je ujedno i najbrži rezultat ostvaren u ove tri godine.

Zanimljivo, protekle dvije godine imali smo oba Gorana u sastavu, ali ipak je za pobjedu nedostajala prevaga koju smo ove godine dobili u liku Antuna koji je uz to i pobijedio. Osim njih, Marin Galić je ušao u cilj kao 123. (1:40:21). 

Prava je šteta što se u Hrvatskoj ovakvi ekipni uspjesi pogotovo u nimalo jednostavnim disciplinama kao što su polumaraton (da ne spominjemo sad ni maraton) ne valoriziraju koliko bi trebala. No to je tema koju nećemo sad posebno otvarati.

Na utrci građana dugačkoj 5km nastupala je Petra Štefanović koja je sveukupno bila 57., ali pravednije je gledati poredak u konkurenciji kadetkinja gdje joj je pripalo 3. mjesto i pobjedničko postolje! U cilj je ušla s vremenom 28:15.

Velike čestitke našima na ostvarenom ekipnom uspjehu, ali i pojedinačnim rezultatima!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 21.9.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook