Domaća natjecanja

Suvereni KADETI se ugledali na kadetkinje i obranili pobjednički naslov KUPA HRVATSKE!

Naosvajali se bodova - Dubajić, Mateljić i Biošić Foto: AK Agram Naosvajali se bodova - Dubajić, Mateljić i Biošić

Kadetska konkurencija natjecanja ponudila je dodatno izjednačeniju borbu klubova, posebice u ovom 'središnjem' dijelu tablice. Srećom, mi pripadamo onom skroz gornjem tj. samom vrhu i broju "1"!

Tako su kadeti poput kadetkinja stigli do 7. uzastopnog Kupa Hrvatske osvojivši ga s 213 bodova naspram drugoplasiranog Zagreb-Ulixa (127 bodova) i trećeplasiranog ASK Split (117 bodova). 

Moramo priznati kako je sama razlika bitno veća naspram onog što smo očekivali, ali to je samo dodatna potvrda kako su naši dečki odradili sjajan posao za svaku pohvalu!

Vrijedi istaknuti kako su brojčano ovdje bili inferiorniji naspram naših kadetkinja kojih je bilo 29, a kadeta 18. Čisti protudokaz teze kako je Kup isključivo natjecanje 'mase'. Naravno da s jednim čovjekom ne možete osvojiti ovo natjecanje, ali ako nemate dobre i kvalitetne ljude, isto vrijedi.

Radi preglednosti članka nećemo navoditi svaki put osvojene bodove, sustav je godinama već isti (12. mjesto = 1 bod... 1. mjesto = 12 bodova).

Dubajić potvrdio kvalitetu

Na 100m kadeta pomalo su se čudne stvari odvijale u smislu elektronskog mjerenja vremena jer je semafor pokazivao jedno, pa je stigla korekcija rezultata i kasnije konačna korekcija koja ostavlja dojam da nije tu baš sve bilo 'čisto', ali u konačnici barem poredak nije upitan. A za ove najbolje tu je idući Varaždin i kadetski susret reprezentacija za potvrdu vrijednosti.

Spominjući najbolje, vrijedi krenuti od Luke Dubajića koji je to potvrdio na 100m kao uvjerljivo najbolji trkač svoje konkurencije, a ujedno i naš jedini predstavnik ovdje. Srećom pa na 300m nije bilo tako, iako je tu bio svejedno naš najbolji član. 

Istrčao je 39.28 i tako osvojio 2. mjesto, početak je bio nešto rezerviran, kraj u suprotnosti s time. Trčali su i mlađi dečki, Filip Markus (2003. godište) je s 43.55 bio sveukupno 9., a još brži bio je Marko Orešković vremenom 42.31 za 6. mjesto.

Vukančić do osobnog rekorda

Na 1000m nismo imali predstavnika, ali zato njih tri na 3000m od kojih je očekivano najbrži bio Ivan Vukančić novim osobnim rekordom od 10:15,97 i osvojenim 2. mjestom! Ovaj puta je taktički bio mudriji i u pravom trenu napravio promjenu ritma naspram trkača Benkovića koji ga je pratio.

3000m start

Ispod 11 minuta 'spustio' nam se Antonio Belas kao četvrtoplasirani vremenom 10:59,90 što je za više od minutu bolji rezultat naspram kvalifikacija! Klaudio Strahonija ovaj puta nije imao problema s krivo izbrojanim krugovima tako da je i on ovaj puta za 50 sekundi istrčao brži rezultat, točnije 11:31,47 za 6. mjesto.

Zvonimir Ćurić i Mislav Grgić bili su naši predstavnici na 100m prepone gdje je potonji zauzeo 10. mjesto (17.50) dok je Zvone bio nešto brži vremenom 15.85 na 8. mjestu.

Zato je znatno bolji bio na 300m prepone novim osobnim rekordom od 42.16 i njime ciljem prolazi kao 3. u svojoj skupini što je bio identičan plasman i u sveukupnom poretku.

Jurišić najbolji hodač, Košćica nastavio s napretkom

Na 3000m hodanje za razliku od kadetkinja ovdje su nastupali samo naši kadeti, ali oni su svoju priliku iskoristili, posebice pobjednik Mateo Jurišić (19:21,10) i tik do njega drugoplasirani Krešimir Hartl (19:21,58). 

Nije ovo bila utrka u kojoj su ganjali rezultate već plasman i bodove. Veseli nas hodački napredak Brune Di Giusta (19:33,39), a posebno i debi Frana Marića kojem je ovo bio prvi hodački nastup i to na 3000m. Uspješno ga je završio vremenom 20:04,61.

Kao i ženski vis, muški vis je ponudio puno prevrata u kojima se vrlo dobro snašao trećeplasirani Bruno Košćica koji je na par visina živio 'na rubu', ali uspješno i preživio da bi se nakon toga oslobodio i već u prvim pokušajima savladao visine od 1.77m i 1.80m te mu je to ujedno i novi osobni rekord!

Nije bilo daleko ni od prve dvije pozicije, ali nijanse pa i iskustvo vodećih Zadrana ovdje su presudili, a njemu ostaje zadovoljstvo s napretkom u ovom 9. mjesecu gdje je prije kvalifikacija i finala imao 1.72m, a sada je to već 8cm više. Dobro se snašao i Filip Markus na diobi 10. mjesta s novim osobnim rekordom od 1.55m. 

Brzo je nakon visa na dalj 'jurio' Bruno koji je solidno skakao i s 5.38 bio 6. dok nije svoj pravi zalet danas pronašao Marko Orešković i skok od 4.94 vrijedio je 10. mjesta. 

Super inspirirani bacači bacali dalje nego ikad

Kugla je ponudila najbolje ostvarenje i hitac Luke Mateljića koji je izmjeren na 15.87 i njime je stigao do 2. mjesta! To je skoro za pola metra osobni rekord i potvrda dobre trenutačne forme. 

Ovdje smo imali drugog Luku, Biošića, vidjeli smo 13.08 što nije njegov najbolji hitac karijere, ali jest nešto dalji naspram kvalifikacija. Pripalo mu je 5. mjesto, ali ono bitnije događalo se prije na bacanju diska gdje je krenuo poprilično panično s dva neispravna hica.

No u 3. seriji pronašao je željenu putanju, a nastavilo se to i u 4. seriji. Tehnički možda ne savršeno, ali rezultat i osobni rekord 43.76 vrijedan je osvajanja 2. mjesta i novih bodova!

Mateljić je nastavio kvalitetno i na koplju, letjelo je to do 48.43 za novi PB čime je ponovno bio drugoplasirani i potencijalno se tu radi o dvostrukom reprezentativnom nastupu!

Vrlo dobar bio je i Nino Kolić kao četvrtoplasirani s također novim osobnim rekordom! Zaslužio je to bacivši do 46.53. Iako je plasman za jedan slabiji naspram prošlogodišnjeg, treba reći kako je ova generacija barem za klasu iznad prošle i rezultatski napredak nije sporan. Štoviše...

Nino nam je dobro bacio i kladivo, 27.90 vrijedilo je 5. mjesta, a 'ugurao' se tu i Lovro Fulogsi na 9. mjestu s hicem od 22.96 što je napredak naspram kvalifikacija.

Kao i kod cura, na 4x100m imali smo jednu štafetu koja je imala cilj da započetak stigne do cilja, a za ostalo bi već lako. Tako je i bilo, Luka Biošić, Tomislav Žlibar, Marko Orešković i Luka Dubajić istrčali su 48.38 i tako zauzeli 5. mjesto. 

Poput ženske ekipe, jednake čestitke pohvale idu i muškoj koja je u ovom razvoju događaja bila i nešto uvjerljiviji pobjednik, bravo!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za kadete
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 23.9.2017.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook