Domaća natjecanja

Šmid i Kožuhar pojedinačni prvaci Hrvatske u cestovnom trčanju, seniori i seniorke ekipno najbolji

Zajednička fotografija većine naše ekipe Foto: AK Agram Zajednička fotografija većine naše ekipe

U Makarskoj se u sklopu proslave Dana grada održalo Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju, svojevrsno "2 u 1" natjecanje, a mi smo ostvarili uspjehe i na jednom i na drugom.

Kod kadetkinja nastavila se velika sezona Tine Šmid koja je nakon uspjeha na stazi, pokazala da bez problema može trčati i u cestovnim uvjetima. Na utrci dugačkoj 3km pobjeđuje s vremenom 10:47 i zasluženo slavi novu zlatnu medalju!

Isto vrijedi i za Zlatka Kožuhara koji je trčao u konkurenciji mlađih juniora i pokazao kako je sjajna ovogodišnja forma i dalje tu! Trčalo se na 5km, a naš član je stigao do naslova prvaka Hrvatske istrčavši 16:19. Sekunda brže od drugoplasiranog Cibana. Uz njega su još nastupali Andrija Palička (16:53 - 6. mjesto) i Nikola Klarić (17:20 - 7. mjesto).

Stariji juniori i juniorke trčali su 10km, a ovdje smo dobili dva doprvaka. Kod juniora je to Filip Svalina (34:50), a kod juniorki Katarina Vukančić (38:23) osvaja srebrnu medalju.

Nažalost, u svim spomenutim kategorijama nije bilo velik broj prijavljenih (potrebne 3 ekipe i 3 člana minimalno) tako da se tu ekipni dio prvenstva nije održao.

Jedino se održao kod seniora i seniorki gdje smo ekipni prvaci Hrvatske! Uz to ne zaboravljamo ni pojedinačne uspjehe, Antun Pavelić je srebrni, a Petar Bratulić brončani. Potonji je trčao 32:31, a Ante 32:03.

Treći član ekipe bio je Bruno Erent koji u posljednje vrijeme sve više i više nastupa u trkačkim utrkama i pokazuje kako nije to bezrazložno. Njegovih 33:36 vrijedilo je 5. mjesta i tako sa sveukupnih 1:38:10 naša ekipa je za tri minute bila brža od drugoplasiranih Svetica.

Seniorke su bile još uvjerljivije! Pojedinačno srebrna Matea Matošević (36:02) predvodila je pobjedničku ekipu koju su 'zaokružile' naše trenerice Ljiljana Ćulibrk (40:01) i Antonija Žalac (40:46) za sveukupnih 1:56:49 što je za skoro 25 minuta bilo brže od drugoplasirane ekipe Žumberka. Velika prednost, nema što.

Čestitamo svima na pojedinačnim, ali i ekipnim uspjesima!

  • Natjecanje: Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju
  • Mjesto: Makarska
  • Datum: 23.10.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook