Domaća natjecanja

Mlađejuniorski rekord Hrvatske na 5km za Vukančić!

Katarina Vukančić Foto: AK Agram Katarina Vukančić

Obično ne stavljamo posebne članke, ali kada nam se dogodi da nam u stjecaju pomalo nespretnih okolnosti promakne naglasiti postizanje hrvatskog rekorda, vrijedi suprotno pravilo.

U prvotnoj verziji rezultata utrke građana Zagrebačkog maratona na 5km Katarine Vukančić nije uopće bilo u poretku (što je bilo pomalo čudno s obzirom na to da se već proglašenje dogodilo), ali sada kada je to ispravljeno možemo sa zadovoljstvom reći kako je imamo novu mlađejuniorsku rekorderka Hrvatske u spomenutoj cestovnoj disciplini.

Naime, kako se tek prošle godine disciplina cestovnih 5km kod mlađih juniorki trčala u sklopu specifičnog prvenstva Hrvatske, prema pravilima i propozicijama navedeni rezultat nije hrvatski rekord već u prvoj godini svog postajanja obitava u rubrici "Najboljeg rezultata".

Nakon toga postaje hrvatski rekord, a Katarina je rezultat postigla upravo u spomenutoj jednogodišnjoj tranziciji (do sada je najbrža bila Elena Pazman iz Moslavine Kutine) - ciljem je prošla u vremenu 17:53! Prvi hrvatski rezultat ispod 18 minuta, zapamtimo to.

Za manje od dva tjedna, točnije 23.10 u Makarskoj je na rasporedu Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju gdje će se trčati upravo 5km kod mlađih juniorki i možda je upravo to nova šansa za nju (naravno, da ne bi bilo da smo bahati - ili nekog drugog) za postizanjem novog najbržeg vremena u Hrvatskoj za mlađe juniorke. No sve u svoje vrijeme.

Čestitamo na istrčanom i postignutom hrvatskom rekordu, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook