Domaća natjecanja

SENZACIONALNA PENEZIĆ U SVJETSKOM VRHU! Rekordna Vita do U23 naslova prvakinje Hrvatske na 60m (VIDEO)

Vita Penezić Foto: Renato Branđolica Vita Penezić

Dvoransko mlađeseniorsko prvenstvo Hrvatske na otvaranju nove sezone ponudilo je niz odličnih ostvarenja za hrvatske atletičarke i atletičare.

O svemu ste vjerujemo (neki od vas) vidjeli i na drugim stranicama, a mi ćemo se po dobrom starom običaju ovdje pozabaviti s Agramerima i Agramerkama jer tu se ima ponovno puno toga dobroga za napisati. U ovoj objavi o disciplinama 60m, a u drugoj o svim drugim disciplinama.

Prva u redu je zasigurno Vita Penezić koja je istrčala dvije velike utrke na 60m, prvo onu kvalifikacijsku gdje je već sa 7.52 nadmašila prijašnji osobni rekord od 7.65 da bi još veći spektakl uslijedio u finalnoj utrci s 7.48 gdje stižemo do novog hrvatskog juniorskog i mlađejuniorskog rekorda! 

Brže je to i od aktualnog mlađeseniorskog rekorda (7.54), ali tu postoji specifično pravilo tog specifičnog uzrasta kako ga mogu postizati oni samo koji pripadaju njemu tako da će on zasigurno jedno vrijeme još biti prisutan.

Samu objavu smo namjerno tempirali i malo kasnije kako bi mogli biti što precizniji s točnom informacijom oko sezonskih listi Svjetske atletike koje se ažuriraju na dnevnoj razini. Tako u ovom trenu pisanja Vita je 2. mlađa juniorka svijeta, štoviše i TOP10 na svijetu kada je u pitanju još jedna kategorija iznad - juniorska.

Naravno, sezona je tek u nekom svom početku tako da je za očekivati još promjena u tom djelu, ali svakako se tu neće samo pitati nešto samo druge atletičarke...

Nije to bio jedini razlog za zadovoljstvo na ženskih 60m, drugi je i debi u našem dresu za Mateu Čerinu. U kvalifikacijama je pobijedila u svojoj skupini sa 7.77, a onda u finalu bila nedaleko od medalje kao četvrtoplasirana s još bržih 7.71. To nije daleko od njezinih najboljih ostvarenja u ovoj disciplini, a uz to je ovo bio i njezin prvi nastup još nakon 7. mjeseca. Jedno je sigurno, brzinu nije izgubila.

Što se tiče ostalih disciplina iste dužine, bilo bez njih ili s preponama spomenimo kako smo kod muškaraca izvan konkurencije imali Jakova Raguža koji je sezonu otvorio sa 7.12.

Na preponama je šteta za pad Anje Tvrtković u finalu, ali za utjehu ostaje kvalifikacijski rezultat (3. sveukupno) koji je bio 8.84 što je ujedno i njezin novi osobni rekord.

Skoro se padalo i na muških 60m prepone, ali tu je Jurica Kovačić uspio izdržati do ulaska u cilj te izboriti 2. mjesto s 8.58. Vrijeme sigurno može biti bolje, ali plasman je svakako dobar za povratnika koji prošle godine nije nastupao u dvorani. Uz njega je nastupao i Bruno Di Giusto, 4. mjesto s novim osobnim rekordom 8.80.

Čestitke na ostvarenjima i želimo svima još više u nastavku dvoranske sezone!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 14.1.2023.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook