Domaća natjecanja

Puno dobrih rezultata na otvaranju sezone: Bartaković, Kovačić, Vuković i štafeta 4x400m do U23 naslova prvaka Hrvatske! (VIDEO)

Lorena, Jakov, Vito i dečki u štafeti Foto: Renato Branđolica Lorena, Jakov, Vito i dečki u štafeti

Počela je nova sezona s Prvenstvom Hrvatske za mlađe seniore i seniorke u dvorani koje je ponudilo za nas prvih 16 medalja uz nove prvake i prvakinju. Preciznije rečeno, 5 zlata, 6 srebra i 5 bronci je naš cjelokupni zbir na ovom natjecanju. O uspjesima naših na 60m ste mogli čitati u zasebnoj objavi, a ovdje slijedi drugi izvještaj s koncentracijom na ostale discipline.

Vuković nastavio gdje je stao

Primijetit će te u ovom članku kako ovo puno dobrih rezultata iz naslova znači i puno osobnih rekorda što je svakako razlog za zadovoljstvo više.

Jedan od onih koji se može pohvaliti da je praktički nastavio tamo gdje je stao po pitanju dvoranske godine je Jakov Vuković. Na 400m je prošle godine na zadnjem natjecanju istrčao 47.79, a ovdje je već sada otvorio s 47.81 što je minimalna razlika te bude li forma rasla, možemo očekivati još boljeg Vukovića.

Tako nekako je i bilo prošle godine te nema razloga da ne zaželimo isto.

Bilo je to više nego dostatno za obranu naslova prvaka Hrvatske na ovom natjecanju, a plasmanom tik do njega je bio srebrni Marko Orešković koji je ovime i ostvario jedan poseban jubilej o kojem ćemo u zasebnoj objavi.

Najbržu dvoransku utrku za sebe je trčao četvrtoplasirani Niko Kožul, kao i još mlađi Dominik Jezernik. Radi se o vremenima 51.11 i 52.24.

Izvan konkurencije je svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske izborio Mateo Ružić istrčavši 48.72 što je također solidan početak godine za njega.

Kod žena nije bilo medaljašica u našim redovima, ali zato je osobnih rekorda. Laura Matko je bila sveukupno petoplasirana s 58.20, a odmah iza nje je šestoplasirana Dora Dent u vremenu 58.86. 

Najbržu dvoransku utrku je istrčala Tara Marković s 59.53 što je vrijedilo 9. mjesta uz 15. Doru Grgić s 1:02,21. Najbrža u cjelokupnoj konkurenciji bila je Drljačić iz Dinama s 53.93. Ranije je izvan konkurencije trčala Gabrijela Knežević - 1:06,93.

Niko je nakon 400 ubrzo trčao i 800m gdje je također stigao do najboljeg dvoranskog rezultata s 1:53,79 što je vrijedilo srebrne medalje, a četvrtoplasirani je Vito Carlo Fadini s 1:58,42, također osobni rekord. Najbolje vrijeme unutar konkurencije je ostvario Belčić iz Karlovca.

Ranije su u izvankonkurencijskoj utrci nastupali Matej Perić i Bartol Belošević, istrčali su 2:01,39 i 2:09,37.

Bartaković ponovno najbolja

Još jedno srebro stiglo je na 3000m s Omerom Hasanbegovićem i njegovim najboljim vremenom 9:07,82, a bronca je pripala još jednom našem članu, Antoniju Blažiću koji je ciljem prošao u vremenu 9:11,23.

Pomalo čudna utrka ostaje iza petoplasiranog Ivana Cvitića s 9:46,88 za kojeg vjerujemo da će u sljedećim natjecanjima pokazati da može još brže i bolje. Najbrži je bio Alpeza iz Dinama (9:02,07).

Lorena Bartaković je ponovila svoj prošlogodišnji uspjeh, a to u prijevodu znači novo zlato i pobjeda s 10:22,27 u jednoj sjajnoj taktičkoj utrci za nju s pravovremenom promjenom ritma koju ostatak konkurencije nije mogao pratiti. Lijep početak 2023. godine i za nju!

Među konkurencijom je ne tako daleko bila Hana Malović, kojoj zasigurno leže neke duže discipline, ali snalazi se i u ovoj, 10:33,89 je vrijedilo brončane medalje.

Zlatno-brončani Kovačić na skokovima

Skok u dalj donio je sigurnu pobjedu Vite Kovačića sa 6.90, a skokove na 7 metara će trebati potražiti na nekom idućem natjecanju koje dolazi uskoro. Ipak, pobjedi za početak 2023. se svakako "ne gleda u zube". Zato je osobni rekord stigao na troskoku s 13.99 što je vrijedilo bronce.

Kod žena su nam 5. i 6. mjesto osvojile Laura Matko i Paula Plepelić, skočivši 5.13 i 5.07. 

Četvrtoplasirani na skoku u vis (podjela mjesta) bio je Jurica Hercigonja preskočivši 1.80 dok mlađi Dominik Lubenjak osvaja 8. mjesto sa skokom od 1.75m što mu je ujedno i prvi dvoranski nastup u karijeri. Titulu favorita je opravdao Mlinarič iz Slobode Varaždin (2.05m).

Noa Leško je petoplasirani na skoku s motkom, a preskočio je 3.60, novi osobni dvoranski rekord. Ovaj puta dalje na 3.80 nije išlo, ali vidjet ćemo na daljnjim natjecanjima... Zlatni je bio izvrsni Paravac iz Slavonije-Žito s 5.40m.

Njegova kolegica Vita Škiljo je stigla do medalje, ovaj puta brončane, a zaslužila ju je preskočivši 3.20m iz 3. pokušaja. Magdalena Obajdin je petoplasirana s 3.00 i Nika Jurković šestoplasirana s 2.60.

Zato je na kugli do srebra stigao Hrvoje Šaravanja, bacio je 13.09 u pretposljednjoj seriji. Otvaranje nije bilo toliko dobro, ali se zato znatno korigirao u sljedećim serijama. Radi se o onoj najtežoj, seniorskoj kugli (7.26kg) što je dobra najava za juniorsku, nešto lakšu (6kg).

Pobjeda je pripala Šormanu iz Zagreba, hitac dalek 15.19.

Štafete svih sjajeva

Štafete su nam ponovno donijele medalje, ovaj puta sva tri sjaja. Preciznije, dečki su osvojili zlato i broncu, a cure srebro.

Tako je prvi sastav s Vitom Carlom Fadinijem, Nikom Kožulom, Jakovom Vukovićem i Markom Oreškovićem povratio naslov najboljih U23 trkača na 400m i to s 3:18,23. Sigurna i uvjerljiva predstava, kako i priliči ovim imenima.

Puno zanimljivije je bilo u borbi za broncu gdje smo također bili respektabilni u štafeti gdje su trčali Matej Perić, Jurica Kovačić, Dominik Krešo i Vito Kovačić. Iz izmjene u izmjenu smo rasli i porasli do 3:30,25. Uvijek volimo vidjeti 'dvojku' na postolju.

Srebrne su bile Tara Marković, Dora Dent, Lara Klojčnik i Laura Matko, 3:59,39 je rezultat koji je trebalo ostvariti za navedeno.

U Agramu II su trčale Tonka Kunac, Dora Grgić, Karla Puntarić i Lea Babić, njihovih 4:06,58 vrijedilo je 6. mjesta.

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 14.1.2023.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook