Domaća natjecanja

Seniorke potvrdile i ponovile 2. mjesto u konačnom poretku ekipnog prvenstva Hrvatske

Rea Vusić i Matea Matošević primaju trofej od povjerenika HAS-a Milana Oreškovića Foto: AK Agram Rea Vusić i Matea Matošević primaju trofej od povjerenika HAS-a Milana Oreškovića

Kao i prošle godine, Agramerkama je na ekipnom seniorskom prvenstvu Hrvatske pripalo 2. mjesto, a ovaj puta su za obranu naslova doprvakinje trebale osvojiti 17286 bodova.

Podsjetimo kako su kriterij za bodovanje bile najnovije IAAF-ove bodovne tablice koje se primjenjuju na najboljeg člana ekipe u nekoj disciplini, a limit po njoj bio je 3.

Kod seniorki je zapravo više manje sve bilo jasno nakon prvog dana i trebalo je drugi dan potvrditi spomenuti plasman i naravno postići što više kvalitetnijih rezultata jer ipak je ovo bilo i ogledno natjecanje za Ekipno europsko prvenstvo.

Prejak vjetar kao prepreka do Grosseta

Tako je bilo na 200m gdje bi imali novi osobni rekord Dore Filipović s 24.53 (985 bodova), ali nažalost vjetar je izmjeren kao +3.9 što naravno ulazi u onu kategoriju rezultata koji se ne priznaju za normu.

Dora Filipović

Šteta, u nekom drugom raspletu bila bi to norma za Europsko juniorsko prvenstvo, ali prilika će još biti. Zato je više sreće imala Karla Puljko i istrčala novi osobni (regularni) rekord s vremenom 25.43 dok je Ariana Baronica ciljem prošla s 27.23.

Na 800m u svojoj prvoj 'hrvatskoj' utrci vidjeli smo Anamariju Petters i 2:16,64 za 884 bodova i 5. mjesto.

Utrka na razini najboljih ovosezonskih, a s obzirom na to da je tijekom boravka u SAD-u imala problema s ozljedom, možemo biti zadovoljni da je sada zdrava i na neki način priprema se za novu sezonu. Stela Poljanac ciljem je prošla za 2:19,99 dok je Klaudija Dešić još malo poboljšala osobni rekord na 2:26,66.

Pobjednički vikend Matošević

Odličan vikend potvrdila je Matea Matošević koja je nakon pobjede na 5000m (prvi dan) stigla i do pobjede na 3000m istrčavši 9:42,40. Time je osvojila 968 bodova.

Zaista lijepa utrka s jednako dobro pogođenim ritmom i tempom koji je danas bio prebrz za ostale djevojke. Ovdje je još trčala Katarina Vukančić, bila je četvrtoplasirana vremenom 10:18,45. 

Wanda Haber Zelanto trčala je 400m prepone na razini osobnog rekorda (1:01,25) utrku brzu 1:01,30 i tako još jednom potvrdila normu za Europsko juniorsko prvenstvo.

Odličan prvi dio s nešto manje odličnim nastavkom nakon toga, ali pred kraj se dodatno konsolidirala i ciljem prošla kao trećeplasirana i spomenutim rezultatom donijela 984 bodova. Osim nje je nastupala Leonarda Farkaš (1:08,52). 

Vusić nastavila skakati sve dalje, buđenje Štefanac

Nastavak dobre forme i napretka potvrdila je Rea Vusić na skoku u dalj s novim osobnim rekordom ili rekordima, kako vam draže. Prvu seriju je otvorila s 5.49 što je odmah bilo najbolje ostvarenje, a natjecanje je završila (četvrta serija) s 5.54 čime se još dodatno poboljšala, a nama donijela 899 bodova. 

Lara Jednačak je najdalje skočila do 5.15, a Karla Kovačić 4.83 čime su bile 10. odnosno 16.

Skok u vis donio nam je najbolji rezultat sezone Eme Glas na 1.60m (830 bodova) uz Karlinih 1.45m.

U bacanju kugle Laura Štefanac je bacila 12.10 i tako bila drugoplasirana, a vrijednost rezultata je 716 bodova.

Ono bitnije je 'buđenje' u bacanju koplja gdje se nakon malo slabijih daljina danas 'posložilo' više dobrih hitaca i dobili smo 46.41 za istu poziciju, ali više bodova (827). U pravo vrijeme, nadamo se kako će se uzlazna forma nastaviti.

Laura Štefanac

Osim Laure na kugli smo imali i Antonelu Popko koja je bacila više dobrih hitaca od kojih treba izdvojiti onaj najbolji, a to je 11.11 (5. mjesto). 

Kraj je bio pobjednički, na 4x400m sastav Leonarda Farkaš, Wanda Haber Zelanto, Anamarija Petters i Dora Filipović istrčale su 3:53,02 i tako osvojile 952 boda, pobijedile, a i najavile kandidaturu za pobjedu na pojedinačnom seniorskom PH koje nam je na rasporedu za manje od mjesec dana. 

Čestitamo našim Agramerkama na nizu više kvalitetnih pojedinačnih rezultata i u zajedničkom kontekstu zato im je i pripao visok plasman kao što je 2. mjesto, bravo!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, 2. dan
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 11.6.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook