Domaća natjecanja

Seniori dokazali i prezentirali visoku kvalitetu: NAJBOLJI na ekipnom prvenstvu Hrvatske!

Ekipa(e) na okupu Foto: AK Agram Ekipa(e) na okupu

Agramerke su ponovile 2. mjesto pa bi bio red da Agrameri ponove svoj prošlogodišnji uspjeh, a to je naslov pobjednika ovog natjecanja u kojem smo osvojili 17387 bodova!

Kako kod seniorki, tako i kod seniora, kriterij za bodovanje bile su najnovije IAAF-ove bodovne tablice koje se primjenjuju na najboljeg člana ekipe u nekoj disciplini koja ima limit po 3 iz kluba.

Već prvi dan smo stvorili vrlo lijepu prednost koju smo uspješno sačuvali i tijekom drugog dana te tako došli do zasluženog slavlja.

Kovačić, Penezić, Bratulić i Kožuhar do osobnih rekorda

Kao što je 400m ponudilo puno uzbuđenja i kvalitetnih rezultata, možemo slično reći i za dvostruko kraću dionicu, možda ne jednako, ali na 200m je malo tko mogao ostati razočaran.

Mateo Kovačić je istrčao osobni rekord od 21.70 za 967 bodova dok mu se u tom valu pridružio Bruno Penezić s utrkom brzom 21.88 u regularnim uvjetima (vjetar je zaista bio na strani sprintera, +1.5) i ujedno je to prvi puta da Brunu vidimo ispod 22 sekunde. 

Na 800m smo pratiili solo utrku Svena Cepuša koji je ciljem prošao u vremenu 1:51,84. Otpočetka je to bila 'jednosmjerna ulica' i Sven je suvereno pobijedio dok je naš drugi predstavnik Sven Keglević istrčao 1:57,64 u svojoj prvoj ovosezonskoj utrci na ovoj dionici.

Iako nije pobijedio, drugoplasirani Petar Bratulić potvrdio je kako je iza njega odličan trkački vikend, nakon osobnog rekorda na 3000m stigao je i onaj na 5000m u utrci brzoj 15:04,04! Nešto kao i dan ranije, nije bilo nikakvog odustajanja, hrabro je držao svoj ritam do kraja i nagrada je tu sa 797 bodova.

Petar Bratulić

Sve u svemu očigledno je kako se za ovaj vikend odlično pripremio te mu želimo da bude još više ovakvih natjecanja.

Pridružio mu se i Zlatko Kožuhar istrčavši 15:39,10 što je također njegovo najbolje ostvarenje za ovu disciplinu. Jučerašnje malo slabije izdanje na 3000m ga očito nije omelo i odgovorio je na najbolji mogući način s ovih 5000m. Rezultat za 5. mjesto. Antun Pavelić je radi ozljede odustao tijekom utrke.

Čukman potvrdio što smo znali, dobro izdanje Senjarića

Unatoč pomalo ružnim podmetanjima 'sa strane', Hrvoje Čukman je pobjednik na 400m prepone s 51.94. Bila je to jedna brza, dinamična utrka u kojoj je dobro nastupao i Yann Senjarić s 52.20, rezultatom na razini prošle najbolje utrke (52.04).

Hrvoje Čukman

Onima koji se Hrvoja trude diskreditirati smiješnim žalbama, napomenut ćemo samo kako se prošle godine u Bdygoszczu na juniorskom SP iz minute u minutu poredak mijenjao raznim diskvalifikacijama u kvalifikacijama i polifinalima radi više različitih situacija i tehničkih grešaka, a Hrvoje tu nije bio u nikakvim kombinacijama. Kao ni godinu ranije u Kolumbiji. Pametnom dosta.

Pa ako je godinama zadovoljavao kriterije međunarodnih sudaca i tu razinu natjecanja (gdje se sve značajno više gleda), zasigurno se ništa nije promijenilo na domaćoj razini. Ali naravno da nije problem u pravilima, već u čovjeku. Tako da pozivamo Zagreb-Ulix da budu principijalni u provođenju svoje novootkrivene želje za sankcijama i promatraju jednako sve pa samim time i tako postupe. No naravno da tako neće biti jer druga stvar je željena promocija nekih svojih pojedinaca. Ponekad su želje jedno, a realnost drugo i pritom je nekorektno 'na silu' pokušati jedno spojiti s drugim. Jer nažalost, to ne ide zajedno. 

Briljantni Svalina s također novim osobnim rekordom

Iako se pod zadnje malo mučio s nekim sitnim bolestima, Filip Svalina još jednom je pokazao kako je pravi kada dođu utrke, pogotovo one koje ga posebno motiviraju.

Disciplina 3000m zapreke zasigurno spada u tu kategoriju posebice kada spomenemo novi osobni rekord koji je istrčao: 9:38,09! Vrijedno je to 842 bodova, a zasigurno i super najava predstojećeg juniorskog prvenstva Hrvatske.

Filip Svalina

Andrija Palička je istrčao 10:30,79 za 4. mjesto, a Vedran Muhar 10:55,36 za jedan plasman niže.

Na troskoku smo u novom pobjedničkom izdanju pratili Antu Zuanovića koji nije bio na onoj svojoj željenoj razini skakanja, ali uspio je u 4. seriji pronaći jedan dobar skok od 14.59 za potvrdu pobjede i 910 bodova.

Uz njega je Filip Mrčić stigao do rezultata sezone (13.64) kao četvrtoplasirani uz 12.75 Davida Lavrenčaka na 7. mjestu. 

Nakon 3.66m u Brežicama, Fabian Banožić u samo dva dana stigao je do izjednačenja osobnog rekorda i rezultata sezone, a to je 3.80m (674 bodova). 

Impresivna 4x400m štafeta

Na disku se neočekivano 'mučio' Demir Kolarević u nastojanjima da stigne do pravog ispravnog hica. Do ovog pravog nije stigao, ali do hica jest (42.77), a tu je i Luka Medvidović bacio 36.69.

Dominik Tomić nastavio je nastupati u trenucima kad ga najviše trebamo i s hicem od 46.40 na kladivu osvojio 3. mjesto i 679. Zaista jedan od najpouzdanijih naših članova u povijesti. Josip Miloš je bacio 42.82, a Ivan Blažević 39.98. 

Sjajan, dugo neviđen klupski rezultat istrčala je štafeta 4x400m u sastavu Yann Senjarić, Sven Cepuš, Hrvoje Čukman i Mateo Kovačić. Njihovih 3:12,59 nedaleko je od izuzetno davno postavljenog klupskog hrvatskog rekorda na 4x400m (3:11,87) pa vjerujemo da dečki idući mjesec idu u napad na spomenuti rekord.

Ovaj današnji vrijedi preko 1000 bodova, odnosno 1005. Svakako jedno od boljih ostvarenja tijekom cijelog natjecanja.

Sve čestitke i velike pohvale našoj odličnoj muškoj ekipi kao i cijelom stručnom stožeru na obranjenoj tituli naslova i dokazu da nije bitno je li Kup odnosno više natjecatelja, možemo mi i ekipno kad se vrijedi samo jedan. Još jednom, bravo!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, 2. dan
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 11.6.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook