Domaća natjecanja

Uspješno prvo izdanje klupskog jesenskog prvenstva u krosu popraćeno zanimljivim utrkama i lijepim vremenom

Uspješno održano 1. izdanje Foto: AK Agram Uspješno održano 1. izdanje

Agram kros - Jesensko prvenstvo za 2014. godinu imalo je svoju uspješnu premijeru na kojoj je nastupilo točno 90 naših mlađih članova i članica.

Nažalost, nije svaki član mogao doći na jesensko izdanje krosa, ali oni koji su došli sigurno nisu požalili.

Natjecanje je počelo prema predviđenom u 12.30h, a čast otvaranja pripala je limačima. Utrka je ponudila zasigurno najdramatičniju borbu za 1. mjesto.

Nakon prvog dijela utrke na čelo kolone izbio je Ivan Vukančić koji je na kraju tu poziciju i sačuvao i na ulasku u cilj, ali s drugoplasiranim Markom Oreškovićem u posljednjih 100 metara bila je to zaista bespoštedna borba u kojoj je Marko bio slabiji samo za jednu stotinku. Nakon njih u cilj je kao trećeplasirani ušao Mateo Jurišić, njegovo vrijeme bilo je 1:53,31. 

Najbrojnija utrka prvenstva bila je ona u kojoj su se natjecale limačice, a tu je najbrža bila Josipa Molnar s vremenom 2:00,60. Malo je nedostajalo da bude i brža od te dvije minute. Josipa je vodeću poziciju držala od samog starta do cilja, a blizu nje je bila drugoplasirana Ana Kardum u vremenu 2:03,32. Vrlo lijepa utrka i za nju. Ana Petrović je ciljem prošla kao trećeplasirana s 2:08,26, ona je također nakon prvog dijela utrke imala određenu prednost koju je zadržala do samog kraja.

Kod mlađih kadeta ulogu favorita opravdao je Antonio Frančić i pobijedio s 1:42,12. U cilj je stigao ispred drugoplasiranog Gabrijela Pušića (1:45,12) i trećeplasiranog Roka Nikolića (1:47,02). Interesantno je s obzirom na rezultate koje imamo usporediti vremena limača i mlađih kadeta, kad bi eventualno jednom trčali zajedno, bilo bi tu sigurno puno zanimljivih obrata i borbi za što bolji plasman.

Lea Glas bila je najbrža mlađa kadetkinja u utrci istoimene kategorije. Veći dio utrke vodila je Marta Bošnjak koja je zaista hrabro krenula (što je uvijek za svaku pohvalu), ali na ovim dužim stazama Lea ipak unatoč svojoj mladosti ima više iskustva i to je na kraju i iskoristila. Pobijedila je s 1:54,05, a Marta s 1:56,01 osvojila 2. mjesto. Hana Ostojić je u zadnjim metrima stigla do 3. mjesta istrčavši 1:57,41.

Stariji kadeti i kadetkinje trčali su zajedno utrku, njihova staza bila je nešto duža, a u njoj se najbolje snašao Mihael Jurčić koji je krenuo nešto rezerviranije, a onda se oslobodio u drugom dijelu utrke i uvjerljivo pobijedio s s 2:30,62. U finišu utrke do 2. mjesta je stigao Damjan Šoštar (2:38,72) ispred Marka Brečića (2:39,90) koji je hrabro krenuo, ali u nastavku utrke ipak je nedostajalo snage. Sve će doći s još više treninga.

Hanna Alagić bila je najbrža kadetkinja, u cilj je ušla s 2:57,34, zatim slijedi Lora Pevec (2:59,97) i Maja Zečević (3:02,44) na 2. i 3. mjestu. Utrka u kojoj su pozicije već bile definirane na samom početku i evo, nisu se promjenile do samog kraja.

Po završetku utrka svi sudionici (bilo aktivni ili pasivni) su se mogli počastiti hranom i pićem, a komplet medalja najbržima danas dijelio je Bruno Penezić koji je danas bio aktivni sudionik utrke, ali u organizacijskom dijelu.

Zahvaljujemo se svakom našem atletičaru i atletičarki koja je došla (i njihovim bližnjima, naravno) te pomogli da debi ovog natjecanja bude uspješan. Čestitamo svima na osvojenim medaljama, postignutim plasmanima i istrčanim rezultatima! Drago nam je da su svi uspješno završili svoje utrke i to će zasigurno svakom od ovih natjecatelja i natjecateljki biti jedno lijepo i vrijedno iskustvo za buduća natjecanja. Hvala vam svima i vidimo se na idućem natjecanju!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook